diumenge, de març 19, 2006

"Antígona", de Sòfocles


Acabo de tenir la gran sort de veure Antígona, de Sòfocles, a la Biblioteca de Catalunya. Dirigida per Oriol Broggi. Adaptació Jeroni Rubió i Rodon. Intérprets: Clara Segura (Antígona), Pep Cruz (Creont), Pau Miró (Corfeu/Ciutadà), Babou Cham (Heman/Ciutadà), Màrcia Cisteró (Ismene/Ciutadana), Enric Serra (Tirésies/Ciutadà), Xavier Serrano (Guàrdia/Missatger/Ciutadà).

En aquest cas no cal que expliqui gens l'obra perquè segur que molts ja sabeu de què va i qui no ho sàpiga, que faci el mateix que he fet jo, clic

Poc m'esperava que una tragèdia grega, és a dir, teatre clàssic, clàssic, m'emocionaria, però confesso que gràcies a una magnífica interpretació doncs l'he gaudida plenament.

Si al principi de tot dic que he tingut la sort de veure aquesta Antígona és no solament a la interpretació, sinó a tot, el vestuari i l'ambientació de l'espai escènic.

Els qui alguna vegada anem a la Biblioteca de Catalunya poden quedar desorientats perquè on es fa és un lloc que l'hi pertany, però no hi ha la biblioteca, sinó que és just davant. Un espai, que és una nau gòtica, meravellós, magnífic i, segurament, fins ara desaprofitat. Aquí hi havia abans l'Escola d'Arts i Oficis, que abans havia estat l'Hospital de la Santa Creu, per això als extrems de l'escenari, encara hi ha els safrejos. El públic està repartit en dos laterals d'uns vint metres mentre que l'escenari està a mig, però amb un espai que potser fa quarant metres, és a dir, molt més gran l'escenari que el conjunt de seients.

Magnífic !

6 comentaris:

  1. Jo només he llegit la versió d'Espriu, ara la recordo poc, però m'agradaria bastant veure-la interpretada. Quina sort.

    ResponElimina
  2. Ai, no tinc temps per anar a veure tantes coses, ja em sap greu. Havien fet alguna obra en aquest espai, que es veu que és molt bonic i he llegit coses molt lloables d'aquesta versió. Antígona és i serà un clàssic, revisitat pels autors, recreat i rellegit, ja que parla de problemes humans que, crec, no es resoldran mai.

    ResponElimina
  3. La Clara Segura, actualment, és una de les nostres bones actrius. A la Biblioteca de Catalunya havia preparat tots els meus examens finals de magisteri... era (és) un espai preciós que convida al recolliment, a la meditació i a l'estudi. He anat a l'enllaç que ens poses.Déu n'hi dó que poques coses savia, jo, de les tragèdies gregues. Sempre dic que de la xarxa s'aprèn molt!

    Feliç diumenge!

    ResponElimina
  4. Fe d'errades:
    on diu savia em sembla que ha de dir "sabia" ara necessitaria consultar-ho però no tinc tenmps (lapsus, lapsus)

    ResponElimina
  5. "Magnífic!", qué bueno poder decirlo después de ver un espectáculo -a veces no se cumplen mis expectativas-. Pasé a desearte buena semana; abrazo!!

    ResponElimina
  6. pedro, si la versió d'Espriu la veig veure per l'Espert
    júlia, cert, els clàssic són clàssics per això, que no caduquen
    arare, sí noia, no sabem mai prou, però la cosa és no afluixar-se. Ah! Quan vaig descobrir els anys 60 tot allò de l'Antic Hospital de la Santa Creu em vaig dir que era el lloc més bonic de Barcelona. Anava tant a la Central com a la de Sant Pau, ah! i mantinc el carnet vigent des del 62. Potser és l'edat que em sembla que abans era més bonic tot allò, ho dic pels jardí
    b-berri, gracias

    ResponElimina