EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, d’agost 16, 2006

BEIJING, tercer dia pel matí



Avui 16 d'agost comencem el dia visitant el Temple tibetà dels lames, Yonghegong, el Palau de la Pau i de l'Harmonia, un dels més famosos temples de Xina i la lamaseria més gran de Beijing. Construida el 1694 per l'Emperador Kangxi de la Dinastia Qing, es va convertir el 1744 en monestir lama.

Consta de cinc pavellons en els que es mesclen els motius han, mongol i tibetans. El primer pavelló acull, entre altres, el Guardià de la Doctrina Budista (f. 777f). El pavelló Yonghe té les tres manifestacions de Buda (f. 777a). En el pavelló Falun trobem l'estatua de Tsonghapa, el fundador de la secta de la gorra groga, tibetà (f. 777c).

La primera foto que hi ha aquí és dd'un tapís tibetà que representa la llarga vida.

La joia del temple és al pavelló Wangfu. Wangfu He. Es tracta d'una gran estatua (18 metres d'alçada) de Maitreya (el buda futur), està esculpida a partir d'una peça única de fusta de sandal. A causa d'aquest buda, a l'entrada del temple hi ha una placa amb el corresponent segell de Guiness Book of Records que diu: This is to certify that the statue of Maitreya in the lama temple in Beijing was carved out of a single white sandalwood tree 26 metre high August 1999.

D'aquí ens anem a visitar el Palau d'Estiu, Yihe Yuan, del segle XVIII, fet per a què els membres de la Dinastia Qing tinguessin un lloc una mica fresquet perquè, evidentmen, Beijing fa moltíssima calor a l'estiu.

Tal com és ara aquest palau es deu a l'emperadiu Cixi pel 1795. Posteriorment va ser destruit per angblesos i francesos el 1860 i pels bòxers el 1902. O sigui que no és un lloc de sort. Tanmateix, té encara coses valuoses com l'extravagant vaixell de marbre, que es va fer amb diners que havien de ser per a modernitzar la marina xinesa (f.809, 811 i 812). A la f.812 hi tenim els dits de la xinesa que el dibuixa.

Aquí hi trobareu les fotos

4 comentaris:

Montse ha dit...

Mirant aquesta foto (P1010777d.jpg) , per un moment, i en petit (a mi m'agrada fer-les grans, així les veig, que amb la meva miopia no sóc capaç de distingir-les bé) doncs et deia que per un moment m'ha semblat trobar certa semblança amb la nostra Moreneta.
Ja sé que és una bestiesa, però així "a primera vista" dic "ostres, és ben bé que les cultures són absolutament diferents però de vegades les icones tenen semnblances".

P.D. Gràcies per les teves aportacions al meu blog!!

Anònim ha dit...

Ostres Albert! he fet una ullada a totes les imatges que has anat penjant del teu viatge... alucinant!!!

Albert ha dit...

arare, En primer lloc he de dir-te que les fotos les pots ampliar perfectament clicant a sobre de la foto. Fins i tot, quan la tens ampliada, a sota PHOTOBUCKET t'invita a imprimar-la o a fer-te fer una samarreta... Si l'amplies veuràs doncs que de la Moreneta només té el daurat. De tota manera, estic d'acord amb les semblances perquè això del vedell d'or està molt extès.
reusenca, gràcies per la visita, però m'agradaria que cliquessis a l'enllaç vermell que hi ha el post del 12 d'agost.

Anònim ha dit...

HOLA HERALD,NO HE POGUT DESPLEGAR LES FOTOS DE BEIJING TERCER DIA PEL MATÍ, PERO JA HEM ACABAT DE LLEGIR I VEURE LES VOSTRES AVENTURES PER LA XINA. N'HEM DE PARLAR MOLT DELS DOS VIATGES, DONCS SEMBLA QUE HAGIM ESTAT EN
LLOCS DIFERENTS, JA HO COMENTAREM. FELICITATS PEL RELAT I LES FOTOS.
UNA ABRAÇADA.