EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, de setembre 25, 2005

53 Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià



No sóc d'anar a festivals de cinema o de teatre i abans aniria a un de teatre que no pas de cinema, però les circumstàncies em van portar l'any 1970 a veure totes les funcions del festival de cinema espanyol que es feia a Molins de Rei. Els únics títols que recordo són Un invierno en Mallorca amb Lucía Bosé, Serena Vergano i Román Gubern, del que ara se'n parla, i l'altre títol va ser La larga agonía de los peces fuera del agua de Rovira Beleta amb Emma Cohen i Joan Manuel Serrat.

Aquesta cap de setmana he anat a Sant Sebastià per turisme, però he ficat el nas al festival de cine que s'hi ha fet.

Un dels motius era veure la sala del Kursaal per dins i per tant vaig veure Sud Express de Chema de la Peña i Gabriel Velázquez. Amb independència que la pel.lícula no ha tret cap premi, no treu que es tracta d'un film recomenable. Es tracta d'un creuament de situacions entre personatges que esta en la linía del tren que va de Lisboa fins a París. Són històries anònimes en les que hi ha una mica de tot, persones sensibles, mesquines, desenganyades amb dosis d'amor, racisme, tendresa, desarrelament, feixisme, misèria.

Com diu la premsa d'avui diumenge la pel.lícula guanyadora de la Concha de Oro és Stesti del director Bohdan Sláma.

La foto és la vista exterior del Kursaal on s'han fet algunes pel.lícules, com l'ha esmentada, i a on es fan els actes principals del Festival, que abans es feieen al Maria Cristina

Com pot haver lector que es pregunti perquè escric Sant Sebastià enlloc de Donostia. em permeto puntualitzar que ho faig d'acord amb el meu llibre de referència pel que fa a noms propis: Gran Enciclopèdia Catalana.