EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, d’octubre 11, 2005

Obres davant de casa




En aquest moment voldria tenir la ploma o, més exactament, el teclat de la Tina Vallès amb el seu blog "L'Aeroplà del Raval" perquè em faria falta la gràcia que a ella li sobra i a mi em manca. Què hi farem!

El cas és que davant de casa tinc obres per duplicat. La 1ª foto està feta des del meu balcó que es veu tot el carrer París i que aquí el travessa el carrer Calàbria.

A la banda esquerra tenim el començament de les obres per fer pisos a on hi havia una d'aquestes petites cases de dos pisos amb un estil de les acaballes del modernisme, senzilla, però tenia la seva gràcia. Clar que han tingut més gràcia els diners que han tret els besnéts dels qui van aixecar la casa. Per tant, per aquesta banda, pujará la densitat d'habitants del barri.

A la banda dreta, tenim el començament d'enderrocament d'on es feien les famoses aspirines. Per descomptat aquest és un enderroc de primera categoria. A la 2ª foto tenim la façana, relativament nova. que dona al carrer Calàbria i a la 3ª foto tenim la façana antiga de la Bayer, que segons m'han dit correspon a l'edifici que la Bayer va comprar a una empresa tèxtil. O sigui que no es va construir per fer aspirines, sinó per teixir.

A la gent del barri, els arquitectes ens van dir que la part nova anirà tota a terra i que la part antiga en salvaran una part junt amb la xemeneia perquè és part ja del patrimoni industrial de la ciutat.

Evidentment es tracta de fer pisos, però els que faran aprofitant les pedres antigues seran lofts; o sigui que els qui estiguin interessats en un loft xulo ja poden fer guardiola.

No cal dir que aquí l'augment de la densitat serà fenomenal.

De moment a casa ja tenim les seqüeles d'aquestes obres: a la terrassa s'hi diposita una capa blanqueta.

FOTO-DENUNCIA avui al diari QUÉ!


Quan fa tres setmanes que he estat a Sant Sebastià, on he vist com es respecte i s'estima l'obra d'Eduardo Chillida; veig aquí, a la meva ciutat, a la plaça del Rei, una plaça que té dues estrelles a la guia Michelin i que hi ha una digníssima obra de Chillida, em revolta veure que és víctima del que en podríem dir incivisme light.