EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de juliol 05, 2005

Vilanova i la Geltrú



Vilanova i la Geltrú és una ciutat que es mereix una visita per qui no hi ha estat mai.

Encara que l'havia visitada fa temps, darrerament hi he estat una parell de caps de setmana. Té una platja esplèndida i un passeig marítim magnífic, amb la seva balustrada.

Val la pena visitar el que en diuen el far que per dins és tot una obra del genial artista Guinovart, el treball interior està relacionat amb el que en diuen el dia dels negats o sigui amb un accident a la mar en el que moriren molts pescadors. La torre en qüestió se la distingeix pel penell que hi ha a dalt que -com es veu per la foto- està dissenyat per Guinovart.

Com les dues estades les he fetes a l'Hotel César no vull estalviar de fer-ne un comentari. És un hotel ideal per les persones que cerquen allò que en diem "tranquilitat i bons aliments" perquè efectivament és un hotel amb baix consum d'alcohol. Pensat per la gent que vol dormir quan toca i vol llegir, que per això té un jardí en el que s'hi està còmode. Encara que no es tracta de menysprear a cap restaurant -car Vilanova en té uns quants de molt bons, el qui no tingui ganes de caminar per fer un àpat, el restaurant La Fitorra, està també entre els molt bons de la vil.la. Encara que l'expressió sembli exagerada, però això ja va amb mi, es tracta un d'aquests pocs hotels en què un se sent estimat i no un que passa per només deixar la bossa.

Els Jocs Olímpics del 2012

"Madrid" és un mot que pels catalanistes està maleït i això, francament, no ens fa més humans, ans al contrari.

Demà el C.O.I. decidirà quina serà la ciutat olímpica dels Jocs del 2012 i jo crec que Madrid no ho serà perquè no fa gaire ja es van fer uns Jocs a una altra ciutat espanyola, Barcelona. En aquest tema, però, no val a dir allò de que "Catalonia is not Spain" o coses semblants com es diu a vegades perquè perquè tan fonamentalista és qui diu que Catalunya no és Espanya com el que nega que Catalunya sigui una nació.

Com tots sabem el cava és la beguda de les celebracions per excel.lència i seria deplorable que -en cas de ser Madrid la ciutat triada- el poble madrileny no ho celebrés amb cava català perquè va haver un senyor que no fa faltes d'ortografia, però que de polític no en té res.

La cosa és que, com deia al principi, "Madrid" és un mot maleït perquè representa el poder, l'abús, l'opressió, la injustícia i més, però Madrid és també una ciutat on viuen persones com nosaltres, que treballen com nosaltres i que nosaltres els necessitem si volem que les coses millorin.

Així doncs, l'alcalde de Madrid, que té un tarannà envejable, acaba de dir que la ciutat olímpica espanyola és Barcelona i que la marca de Barcelona a favor de la candidatura de Madrid és essencial.