EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de juny 18, 2007

PASSAT EL RIU




PASSAT EL RIU, de Joe DiPietro, direcció Oriol Broggi. TEATRE ROMEA
Repartiment Jordi Banacolocha, Míriam Alamany, Àngels Poch, Marissa Josa, Xavier Ripoll, Jaume Pla Fitxa
Vestuari: Marta Pelegrina Escenografia: Oriol Broggi Escenografia: Carles Pujol Traducció: Jordi Fité Caracterització: Toni Santos Il·luminació: Pep Barcons Producció: Perla29 Producció: Teatre-Auditori Sant Cugat Perruqueria: Esher Sànchez Ruiz Regidoria: Marc Serra Ajudant de direcció: Marc Serra Construcció d'escenografia: Taller d’Escenografia Centre Cultural Sant Cugat So: Oriol Broggi
.
Si hagués de definir aquesta obra teatra en un mot diria que és un sainet en dos actes. Evidentment un sainet del segle XXI al Nou Món.
.
L'obra és el típic conflicte generacional, però multiplicat per quatre perquè enlloc de ser, posem per cas pare-fill o mare-filla és net-quatre avis. Si no vols tassa, tassa i mitja perquè això de què quatre avis, més exactament, els dos avis i les dues àvies, posin contra les cordes a un desarmat net dona molt de joc teatralment perquè cada avi aporta el seu gra de sorra en aquesta lluita d'amor i egoïsme que es dona a la família.
.
Clar que l'obra té les seves puntes divertides, però és el que és. Com es pot endevinar l'autor fa honor al seu cognom. El ciutadà made in USA DiPietro ha mamat la cultura de la família italiana i la situa molt bé. Una prova de la simbiosi de les dues cultures és una frase que el net diu a l'obra: en aquest país pots tenir la família a tres mil quilòmetres lluny.
.
El sisè personatge és una noia de l'edat del net el paper de la qual és proporcionar un conflicte més entre el net i els quatre avis.
.
No hi ha cas que la recomani perquè ahir diumenge va ser el darrer dia.