EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dissabte, de juny 03, 2017

Ricard III, de William Shakespeare


Ricard III

Autor: William Shakespeare

Teatre Nacional de Catalunya

Director: Xavier Albertí



Traducció
Joan Sellent
Adaptació
Lluïsa Cunillé
Intérprets:
Roger Casamajor, Jordi Collet, Antoni Comas, Carme Elias, Oriol Genís, Robert González, Lluís Homar, Joel Joan, Lina Lambert, Albert Prat, Anna Sahun, Aina Sánchez, Julieta Serrano i Oscar Valsecchi


Presentació:
Lluís Homar es posa a la pell del rei més controvertit entre tots els grans personatges creats pel monstre de Stratford, per protagonitzar aquest magnètic viatge al fons de l’ànima humana i al dolor que poden causar les dificultats d’acceptar la pròpia identitat. Un periple colpidor, amb una teatralitat explosiva hereva dels grans retaules dramàtics medievals.
L’ascensió imparable d’un ésser marginat a causa de les deformitats físiques, que amb el seu afany insaciable de poder arribarà a ocupar el tron d’Anglaterra fins que s’acabarà trobant atrapat en el remolí dels seus propis buits, disposat a oferir tot el regne per un simple cavall que li permeti continuar la seva lluita.


La meva valoració
Un títol com aquest, vull dir un títol que indica que va de reis, que és com dir de polítics avui. En sdubstància no hi ha gaire diferència entre uns i altres perquè ara la violència es manifesta amb els diners, que si no en tens et pots morir de fam, el diner fa que la caiguda sigui lenta i aleshores la caiguda, amb un cop d’espasa, era instantània. Així doncs Ricard III és rei amb l’espasa, Macron o Aznarf o Trump ho fan diferent, però el resultat és el mateix.