EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de setembre 19, 2006

El Papa de Roma



Amb tot el cinisme m'afanyo a dir que la reacció del món islàmic no tenen cap interès per mi perquè és món que el veig llunyà, més que Xina. Faig la comparació per a deixar clar que no em refereixo a la distància que es mesura en quilòmetres.

De tota manera és prou evident que el món islàmic té un complex d'inferioritat enfront Occident que és el món cristià. Evidentment que aquest complex no justifica el foc i la sang, però quan no es tenen arguments s'empra la força, d'això també en sap l'home més poderós del planeta.

Què passa amb Benet XVI? El mateix que els darrers predecessors. Dic "darrers" per no entrar amb les Creuades i la Inquisició. Evidentment que la història del cristianisme està té les mans tacades de sang i socarrimades, però el que jo vull avui assenyalar és el que no he vist que se li doni la importància que mereix.

Els papes de Roma s'agafen amb naturalitat el seu poder de convocatòria i tot sovint s'adrecen al món urbi et orbi gràcies els mass media amb els corresponents efectes immdiats, cosa que no passava en temps de Galileu i menys en el de les Creuades perquè hauríem tingut una guerra mediterrània de veritat.

En aquells temps el Papa tenia quasi tots els poders i ara estan repartits. Tanmateix Occident és l'àrea hegemònica del planeta amb els canons USA, les finances i la veu del Papa.El problema de fons, insisteixo car és més important del que sembla, és que el Papa és un poder mediàtic planetari, cosa que no passa en cap altre religió.

El tàndem que fan el Vaticà i els mass media -encara que no siguin catòlics els de la CNN no hi fa res- aquest tàndem implica una ingerència cultural planetària que és inadmissible.

Si els agnòstics europeus ens indignem quan el Papa atempta els nostres drets civils perquè, gràcies a la seva llibertat d'expressió, es veu amb forces d'influir en els poders legislatius; més greu és quan es fica amb el missatge d'una altra religió.

No comparteixo l'opinió del seu dret a la llibertat d'expressió perquè les llibertats no estan ben repartides. Algú es creu realment que hi ha igualtat d'oportunitats per tothom? o hi ha llibertat d'expressió per tothom? Malgrat estar en contra de molts el Papa sí que el té.

No ens hem pas d'enganyar, la religió catòlica o la cristiana en general és excloent respecte a la musulmana i a l'inrevés. Què vull dir que són excloents?

Doncs que hi ha altres religions que tenen la qualitat de barrejar-se i que un xinès pot practicar la religió de Buda i la de Laozi alhora, però aquí, la cosa no va així. Les religions monoteistes són impermeables, excloents i propicien el fanatisme i la intolerància sota el lema "nosaltres i ells".

Ja sé que és un impossible, però això només té un remei, que Joseph Ratzinger calli, que calli la Conferència Episcopal, que calli la COPE.

I no ho dic pels de la mitja lluna, ho dic per la salut intel.lectual de tothom.