EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, d’agost 10, 2006

Cap al paradís, Shangri-La!





Avui hem iniciat la ruta emblemàtica de Xina, el camií cap a Shangri-La. De fet, Shangri-La és un nom mig inventat perquè el nom real del poble és Zhongdian, però James Hilton, en la seva novel.la LOST HORIZON, 1933, va mitificar el lloc perquè el va trobar meravellós i va dir que era un paradís i l'èxit de la novel.la va fer que també es portés al cinema amb el mateix títol, que digrigida per Frank Capra obtingúé un parell d'Oscars.

Per alguns el nom de Shangri-La ve de l'anglès i per altres del xinès. O sigui que la polèmica està servida. El cas és que a Asia més d'un país diu que Shangri-La el tenen ells, però la base és turística...

De moment fem un esplèndid camí pel riu xinès per exel.lència, el Yangtsé, el riu que divideix la Xina del Nord de la del Sud. I s'aprofita aquest recorregut per fer una visitar a la gorja del Salt del Tigre, entre muntanyes de 4000 metres. Clicant aquí podreu veure el Salt del Tigre en moviment perque cap fotografia aconsegueix el que realment és.

Hem dinat a un poblet que es diu Hu Tiao Xia Zhen Yin Xiang Jio Lou, que és on està feta la foto de la dona Yi (f. P1010007)

Passem per valls on veiem els yaks i les ramaderes, vestides de vistosos colors, però ja no voregem el Yangtsé, sinó el riu Ji Sha Jian, el de la foto, que l'alimenta, el de la foto, tot en un paissatge meravellós i que va agafant altura doncs no hem d'oblidar que estem en el que podríem dir el pre-Tibet.

Amb tot això arribem al poble de Zhongdian i passegem pel carrer principal. Estem a 3160 metres d'altitud. I alguns els costa de respirar.

És un poble amb molta vida, no es veu turisme i els estranys som nosaltres. De fet hem gairebé els estranys al llarg de quasi tot el viatge fora de Xangai, però aquí l'absència d'occidentals és més que evident i tampoc es veu turisme xinès.

Es nota que és un lloc diferent a la resta, que és Xina, però indubtablement una altra Xina, amb més colors. A la nit anem al teatre a veure també dansa del país, és a dir, d'aquí. El poble xinès és desconcertant, en molts llocs, com tendes i restaurants, la professionalitat és quasi zero, però tocant a les arts escèniques tenen un 10 sobre 10. Així doncs que l'espectacle d'avui, a l'entorn de Shangri-la, els pastors, els búfals i, clar, l'amor és esplèndid. Vull dir que la professionalitat dels ballarins i ballarines està fora de dubte, l'espectacle es diu THE SCENE SONG and DANCE MEDLEY OF SHANGRI-LA "Dynamic Shangri-La"

Aquí hi trobareu més fotos
Aquí hi veureu les aigües del Yangtsé passant per la gorja del Salt del Tigre
Aquí hi veureu dues mostres de l'espectacle de ball inspirat amb el Dong Ba