EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, d’agost 13, 2006

Xi'an




Avui ha estat el dia de mala sort del viatge perquè l'avió que havia de sortir Kunming a les vuit de matí per a dur-nos a Xi'an ha sortit a dos quarts de tres de la tarda i la pèrdua de més de sis hores en un viatge turístic en que tot està programat, resulta una pèrdua important, per la qual cosa inevitablement no s'ha pogut dur a terme íntegrament el programa per Xi'an. Aquest estiu sempre podem tenir el consol que si la sortida de Barcelona hagués estat uns pocs dies abans, aquest meravellós viatge no hauria existit a causa, com sabeu, de la vaga del personal de terra de l'aeroport de Barcelona.

Xi'an és una ciutat de més de set milions d'habitants reconeguts, la realitat sempre és superior, és la capital de Shaanzi al llarg de dotze dinesties en un passatge de més de quatre mil anys. Xi'an va agafar força importància amb la Ruta de la Seda perquè va esdevenir el principal centre comercial d'aquest fil màgic fet per uns cucs. Fins al punt que Xi'an va guanyar centralitat i s'hi trobaven totes les religions, inclosa una forma de cristianisme.

Tot plegat fa que Xi'an tingui molt per veure, entre el que he de destacar la Pagoda de la Gran Oca, les extenses muralles de la dinastia Ming i la Torre de la Campana.

Aquí doncs és on he de retre un homenatge a la guia xinesa Yang Mingjiang, que ens va acompanyat des de l'arribada a Xina fins el darrer minut perquè com es diu en lleguatge turístic el principal recurs turístic de Xi'an està en el Museu dels Guerrers de Terracota, però resulta que aquest museu tanca a les cinc de la tarda, per tant, no arribavem a temps i l'endemà havíem de marxar de Xi'an.

Així doncs l'esmentada guia va aconseguir per telèfon que el museu ens esperés i a més, cosa excepcional, que l'autocar entrés dins del gran parc del museu i aparqués just davant de la porta d'entrada per a deixar-nos entrar. Evidentment no hi havia cap autocar dins el museu.

Vam visitar aquest museu que com sabeu la primera peça d'aquests 7000 soldats la va descobrir un pagès cercant aigua l'any 1974. Gràcies a un president americà aquest pagès signa els llibres del museu pels turistes i s'ha fet amb un millor sou. Els del grup que van voler el llibre signat el van tenir.

Com sabeu aquest 7000 soldats eren per tenir cura de l'emperador Qin Shi Huangdi en l'eternitat. Va ser l'emperador que va acabar amb els senyors de la guerra i va unificar Xina.

Després del museu vam anar a una versió xinesa d'allò que havia estat la Scala de Barcelona, restaurant amb espetacle, amb un públic heterogeni. Aquí nosaltres ja no érem els únis guiris. L'espectacle, com tots era de qualitat i va haver-hi un home, Pai Xiao, que va demostrar un gran domini de la flauta de pan (foto 516), deien que és el millor de Xina.

Acabat el sopar vam fer un tomb per Xi'an per a veure, sense baixar de l'autocar, la Pagoda de la Gran Oca Dyanta i la muralla il.luminades.

Aquí les fotos