EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, d’abril 27, 2006

VOLVER, de Pedro Almodóvar


He vist Volver, dirigida per Pedro Almodóvar. Intérprets: Penélope Cruz, Carmen Maura, Chus Lampreave, Lola Dueñas, Blanca Portillo, Yohana Cobo, Any 2006, durada 122 minuts. Drama.

D'entrada he de dir que no m'he considerat mai un fan d'Almodovar, més aviat hauria de dir que tenia una mica d'anti, potser perquè pel.lícules que li van donar molta fama, com Mujeres al bordo del ataque de nervios, em van desagradar. Alguna l'havia trobada acceptable, però he de dir que aquesta vegada he de fer chapeau al señor de la Mancha, encara que no sigui hidalgo.

Així doncs Volver m'ha agradat just des del principi. La primera escena de la pel.lícula té lloc en un cementiri i confesso que mentre la gaudia ja em deia que això m'agradaria. Aquesta escena és al meu gust de les més boniques del cine, amb uns colors que no li poden fer envejar les de Zhang Yimou i una mena de surrealisme buñuelià.

Com s'ha dit és, per descomptat, una pel.lícula de dones. D'homes surten pocs i poc, mentre que les dones es pot dit que quasi totes són protagonistes encara que amb més protagonisme per la Cruz i la Maura.

Una de les coses que em sol passar amb el cine espanyol -català inclós- és que moltes vegades els diàlegs em resulten com falsos, no naturals. Això no és gens el cas aquí.

Les actrius ho fan tot perfectament bé. El comentari que suscita Penélopez Cruz és que a causa de les notícies que arribaven dels EUA semblava que no era una bona actriu, però el que ara hem de dir és que no va tenir un bon director perque aquí broda el personatge. Com també la veterana Carmen Maura.

Aplaudiments

7 comentaris:

Montse ha dit...

Estem d'acord, Herald de l'Eixample! ja ho saps, si vas llegir el meu post sobre Volver.
Petonets nocturns.

Albert ha dit...

Sí arare. Recordo perfectament que et va agradar i que jo et vaig dir que no sóc admirador d'Almodóvar. Aquest film m'ha fet canviar la valoració. Ara ja hi ha dos manxegos que m'agraden: el formatge i el director de cine.

Anònim ha dit...

Doncs jo ja vaig dir la meva, també, no em va semblar tan rodona com 'Todo sobre mi madre', que es la meva preferida del director, però he d'admetre que les interpretacions són excepcionals i que la Cruz està estupenda. El que passa és que, per a mi, la història es 'veu venir' una mica massa.

Son ha dit...

De debó que la fotografia es tan bona la de Yimou... mira que és poesia en estat pur el que fa Yimou amb els colors i les històries... que m'estàs tocant a un ídol... Doncs superarem el prejudicis que sento per la fantàstica-divina-rosa-purita-dinamita "PE" i l'aniré a veure. Petonets i gràcies per la recomanació.

Albert ha dit...

júlia: No coincidim perquÈla pel.lícula que esmentes no és per mi la millor, mentre que aquesta té un punt de surrealista, certament extravagant, però amb mesura no com d'altres d'ell.
son: Des de "Sorgo rojo" he vist tot el que s'ha exhibit aquí de Yimou, que no és tot el que ha fet. La comparació que faig és per l'escena del cementiri i no per tot el film, així com a "Ju Dou" la simfonia de colors dura tota la pel.lícula a "Volver" no.

Joana ha dit...

Jo vaig gaudir com una "enena", i mira que Almodovar no és dels meus preferits.
Una peli feta per dones, però que arriba a tots/es.

Anònim ha dit...

Em va encantar Volver!!!!!!!!!!