EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de maig 08, 2006

Avui fa 25 anys a l'AVUI


Arran d'uns aldarulls que van haver a Brixton, dintre de l'Àrea Metropolitana de Londres, exactament a Brixton, fa avui 25 anys que se'm va publicar aquest article basat en la meves vivències com ex-resident a Brixton i per informacions fidedignes que em van arribar. Aquestes informacions no van aparéixer a la premsa internacional perquè eren coses sense importància de barri.

Era evident l'actuació racista de la policia britànica

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, no sabia que estessin així les coses al Regne Unit fa 25 anys. Per sort ha canviat molt la cosa, tot i que amb la política de retallada de llibertats i amb els prejudicis contra certes races per la por al terrorisme podríem tornar a recular bastant. Saps, on sembla que sí que la cosa està pitjor, almenys en aquest aspecte, és a França, aquesta actuació de la policia britànica que descrius jo l'he vista a París recentment, es veu que pel simple fet de ser d'ascedència magrebí es pot tractar la gent com de a ciutadans de segona. Increïble.

Júlia ha dit...

Enlloc es tracta 'tothom' igual. Hi penso sovint quan veig les cues de gent estrangera que ha de tramitat papers. Recordo, en una novel·la de Greene, les consideracions d'un policia -és clar que passa a la Cuba dictatorial- sobre les persones 'torturables' i les que no ho són. A nivells alts, els estadistes de paÏsos democràtics, com Churchill, permetien barbaritats en d'altres, pel seu interès, com passa ara. No hi ha vacuna contra aquesta mena de coses, malauradament.

Montse ha dit...

Afortunadament les coses van canviant (una mica)... a Blanes, "terra d'acollida" tenim un nivell molt alt d'immigració (magrebins i negres, sobre tot, encara que també hi ha molta gent de l'est i altres europeus que havien començat com a turistes als anys seixanta i que ara es venen a jubilar aquí)aviat no quedarem catalans, ai! bé, el que anava a dir és que a tots els immigrants se'ls tracta molt bé (per sort) i que fins i tot hi ha qui es queixa que tenen més avantatges que "nosaltres" (cosa que segons com es miri, és certa, però cal no oblidar com estarien si no hi hagués cert tracte de favor... que de vegades no es tracta de faoritismes sinó de dignitat, però ara m'enrotllaria)

I bé, Herald, no se t'ha acudit, fer uina recopilació dels teus articles i fer-ne un llibre? (jo el compraria )

petonets blaus des del meu mar.

Son ha dit...

M'apunto a la proposta d'Arare!

Hauries de recollir tots els teus articles periodístics en un llibre!!

No teniu la sensació que estem enmig d'un procés de canvi cap a quelcom nou? (sempre estem de canvis ja ho sé... m'explico)

-Fa X anys era negatiu fer lletjos en funció del color de pell.

-Fa XX anys era negatiu fer-ho pel país de procedència... allò del racisme social o cultural.

- I ara?... Jo tinc la sensació que realment és cert que tornem o el.laborem una nova teoria racista en la que ens passem pel folre els arguments de X i XX... En el meu barri hi ha un parc... Abans el nens "de la terra" anaven a jugar... Ara cada vegada hi trobes menys. Clar! Allà va tenir lloc un enfrontament entre Latin Kings i Ñetas... Jo no porto el meu fill a un lloc on poden haver ganivets... La culparies? Jo no, però... Els pares d'una amiga se'n van de Badalona perquè el seu barri "ja no és el seu barri... és el barri dels xinos i dels magrebins i ja no estàn còmodes" a Badalona... Ja no escolten parlar castellà o català...
Anem cap endarrera o cap endavant?

Petonets i bona setmana.

Ferran Caballero ha dit...

Una carta molt bona i interessant que posa de manifest allò que no ens podem cansar mai de dir; que les coses acostumen a ser més complexes del que semblen i, sobretot, de com ens les venen alguns.

Albert ha dit...

rosa de sang: Actualment estic deslligat d'Anglaterra, però dubto que les coses estiguin millor. Aquell brasiler que la bòfia va matar al metro, era a l'estació de Stockwell, la meva, just l'anteror a la de Brixton. Casualitat!
arare i son: Com detallo en el primer post la premsa m'ha publicat moltes cartes i alguns articles, però la majoria han estat impulsos que no aguanten el pas del temps. Alguns -com aquest- l'aguanten si mirem pel retrovisor. son: No sabem mai cap a on anem. La vida sempre ha estat igual perquè en el fons no canviem.
ferrancab: Exactamente. Jo vaig tenir unes dades que no circulaven La llàstima que la persona que me les va donar no té internet...

Albert ha dit...

molinera: Tens raó i a més no oblidem que un col.lega de Churchill és el que va dir que Gran Bretanya no té països amics, té interessos.