EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de setembre 12, 2006

Venècia, Murano, Burano i Lido
Com gràcies a la Diada hem gaudit d'un pont llarg, l'he aplicat a fer una escapada a Venècia, que si ja hi havia estat fa la tira d'anys, una segona visita dona l'oportunitat de veure-la amb altres ulls, especialment perquè un distreu ara la mirada d'una altra manera, per exemple no ha de mirar què fa o què vol la filla.

Goso a dir que Venència, així com Murano i Burano, són fotogèniques per excel.lència.

De tota manera, si es miren una mica les fotos que he posat a l'àlbum vinculat amb aquesta entrada, es pot veure que vam fer una visita a la Col.lecció Peggy Guggenheim, de fet només poso tres peces de les que hi ha al jardí, però és una col.lecció que val molt la pena de visitar, en el meu cas no tenia excusa perquè per casualitat estava a cinc minuts de l'hotel.

A la Scuola Grande di S. Teodoro vaig gaudir d'un concert a base de les Quatre Estacions de Vivaldi i l'Adagio d'Albinoni, en el que els músics van vestits d'època. Interessant.

La visita a una fàbrica de vidre de Murano i passejar la mirada per les puntes de Burano no és mai un esforç quan aquestes dues artesanies són de les que més m'atrauen. I també perquè els dos llocs són bonics.

A més a més a favor de Venècia, Murano i Burano tenen al seu favor que no circulen bicicletes, motos i cotxes. Quan un li sembla normal que a la seva ciutat la circulació rodada li sembla allò més normal del món és realment un gaudi passejar a la vora dels canals sense aquesta preocupació ni de la contaminació acústica de cotxes i motos, una contaminació que no fan les bicicletes, però que són responsables que passejar sigui una cosa que ja no es pot fer badant.

Aquí les fotos

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres Albert! no pares, eh? De la Xina a Venècia en un plis plas! Aprofites el temps a cor que vols, m'encanta! Fa més de 10 anys que vaig anar a Venècia i me n'has fet venir ganes!

Albert ha dit...

Doncs sí, a mi també m'ha encantat. La vegada anterior, i única fins ara, feia 15 anys.

Anònim ha dit...

Em sembla que no t'agraden les novel·les de 'lladres i serenos', però les de Dona Leon que passen a Venècia tenen més interès pel que explica sobre la ciutat que per l'anècdota policial. Per cert, la darrera gira a l'entorn de les fàbriques de vidre de Murano. Felicitats per poder fer un viatge tan bonic.

Albert ha dit...

TEns raó júlia, tot i que em consta que hi ha bona literatura en les novelles de lladres i serenos, només he llegit tres d'A.C. per llegir anglès. Gràcies, però no sé què as volgut dir amb això de les fàbriques.

Anònim ha dit...

NO he volgut dir res en especial, només que com que menciones el vidre de Murano, a la novel·la els fets volten a l'entorn d'unes fàbriques de vidre antigues, de Murano, i d'uns fets de contaminació, circumstància que aprofita l'autora per explicar amb tota mena de detalls l'ambient, història i procés que se segueix en aquestes indústries antigues.

Albert ha dit...

Ah! Bo ho saia, però evidentment, algunes novel.les valen per la creació d'uns ambients, però no en sé res de l'autora, cosa no sorprenent amb mi. Gràcies.