EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, d’abril 09, 2006

Per Tunísia: El-Qairouān i SbeïtlaAhir vaig fer el vol Barcelona-Tunis per tal de fer un itinerari per Tunísia i fer-me una idea de com és aquest país que només coneixia de referències, i poques.

L'endemà vam visitar la ciutat santa d'El-Qairouān, que té dues mesquites. El-Qairouān és considerada la quarta ciutat santa de l'Islam i la capital espiritual del Magreb.

Deixant de banda la bandera de Tuníssia, les tres primeres fotos són de la Gran Mesquita, de l'any 670, de la que destaca el seu minaret amb 35 metres d'alçada. Les dues fotos següents són a l'interior de la Mesquita Sidi-Sahbi, El-Qairouān, feta en honor de Sidi Bu Zemāa, coneguda com del barber perquè el sant tenia tres pèls de la barba de Mahoma. A la mesquita hi ha el mausuleu de Sidi Bu Zemāa. La primera foto correspon a una mare amb el seu fill amb braços després de la cerimònia de la circumcisió, com es pot veure, la mare va deixar-se fer la foto i somriu, a l'altra foto es veuen les dones assegudes. En ambdues fotos es veuen els mosaics que són l'aspecte més rellevant de la mesquita.

Les dues fotos següents són les restes romanes que hi ha a Sbeïtla, en les que hi destaca el fòrum.

Finalment un dromedari salvatge, que per cert és un animal molt temorenc que pot ser espantat per un infant de menys de deu anys.

Més fotos

Nota: En aquesta entrada i les que succeiran relacionades amb el periple fet per Tunísia, els noms de lloc seran escrits d'acord amb l'atlas de la Gran Enciclopèdia Catalana si aquests hi figuren, en cas contrari seran en francès.

3 comentaris:

Arare_ ha dit...

Bon dia de Pasqua, Albert! M'alegro de veure aquestes fotos, testimoni d'un viatge preciós que comparteixes amb nosaltres. Jo a Tunisia no hi he estat, però si al Marroc i a Egipte i en guardo un molt bon record, tot i que d'entrada no hi volia anar. Al final em vaig deixar arrossegar i ara hi tornaria amb els ulls tancats. Re-benvingut a la blogosfera. Un petó ple de mar.

júlia ha dit...

Apa, quin viatge! Bé, doncs, els que ens hem quedat pel país (nació?) al menys podrem llegir els teus comentaris i conèixer una mica tot allò. Ben retornat!!!

Anònim ha dit...

HOLA Albert, ben arribat del viatge doncs! jo conec alguna cosa de Tunissia, però poc, va ser de pasada tant sols, encara que els països àrabs tenne el seu encant...conèc Egipte, Turquia...i Tunissia , tots diferents, encara que dintre la mateixa tónica, cada un fantàstic deixan-te ganes de tornar-hi, perque malgrat tot, un viatge relativament curt no et dona per veure molta cosa...pe`ro si per ferte'n una lleugera idea.
Felicitats per les fotos i per l'explicació.
M.Àngels