EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

divendres, de juliol 27, 2012

Mont Saint-Michel, Normandia, França.

Ja no som a la Bretanya, es pot dir que el Mont Saint-Michel és la fita que separa Bretanya de Normandia, però que ja pertany a Normandia. Als peus del Mont Sain Michel el riu Avranches desmboca al mar.

Cal dir que tot els monuments declarats per la UNESCO com Patrimoni de la Humanitat són respectables per qui escriu aquest blog, però també cal dir que si dintre de tots els patrimonis de la humanitat fessim un ranquing d'excepcionalitat i una mena de màgia, el Mont Sain-Michel ocuparia una de les primeres places perquè els fets naturals i human que s'hi combinen són diversos.


El Mont Saint-Michel és una illa rocosa de 960 metres de circumferència i una superficia d'unes 280 hectàrees, però aquesta roca és de només 92 metres. La qüestió és que és una illa o illot quasi inexpugnable perquè es beneficia d'unes marees espectaculars que per una peculiar combinació de les marees naturals de la zona afegides a les aigües del riu Avranches les marees naturals són encara més pronunciades, de les tres més extremades al planeta.

Aquest fet geogràfic ja de per si espectacular s'hi ha d'afegir l'aportació humana, primer simbòlica, com és el cas dels celtes que s'establiren en el bosc Scissy dels voltants i aquesta roca la dedicaren a  "Mi vel Tumba Beneni" (el mont del Sol dels gals), ells ja hi trobaren un megalit i hi posaren un cementiri al voltant.


El segle IV els cristians s'hi varen establir fent un oratori i un petit monastir, però va ser el 966 quan es va fer el pas important i es va començar a aixecar bona part del que veiem ara. Si la geografia doncs hi juga un paper important la fe hi va fer una altra important obra perquè com es pot veure les parets de l'abadia s'aixequen arran de la roca per tal d'aprofitar al màxim l'escassa superfície de l'illot, això ha significat que la major part de la pedra ve de fora l'illa, però tenint en compte que el transport s'havia de fer només quan la marea era baixa.

Abadia del Mont Sain Michel (08:28h)



A las 12.08:


A las 22:50 h




Vista des de l'Abadia a les 13;54 h


Una altra vista des del mateix lloc i hora


Vista parcial de l'Abadia


Vista del riu Avranches des de l'Abadia


Vista parcial de l'Abadia


Detall del Claustre


Vista del Claustre


Interior de l'Abadia


Interior de l'Abadia amb una pintura antiga


Vista de Saint Michel que corona el punt més alt de l'Abadia