EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de maig 01, 2006

Primo di Maggio a Torino











No, no he anat a Torí a fer turisme polític, però quan pel matí agafàrem la via Po per anar cap al Monte Cappucini ens vam trobar amb la manifestació del Primer de Maig. Així doncs ens hi vam estar una estona perquè no deixava de ser interessant de veure l'ambient, tant dels que feien la processó amb banderes o formant part d'una banda, com del públic que estava a les voreres.

Per un que ve d'on ve, amb les vivències malsanes que porta, em xocava sentir La Internacional per una filharmònica.

Al costat meu una senyora va dirigir-se a una policia que teníem just davant per dir-li amb duresa i educació que era la primera vegada que veia la policia el Primer de Maig. La policia li va respondre amb el mateix tarannà que sabien molt bé perquè ho feien. Aparentment ens va semblar que entre les persones de la tercera foto, que el públic els deia Produ, Prodi, Prodi, hi havia un d'alt nivell de la política italiana.

Les fotos no requereixen gaire explicació a part del fet que quan van passar els partigiani em va emocionar sentir el comentari de què ja queden pocs, però, malgrat tot, els pocs duien el seu estendard.

Finalment he de constatar el que ja he dit alb bloc més d'una vegada sobre la visita a la capital del Piamonte: la civilització en el comportament de la gent. Acabada la manifestació tots formals cap a casa i aleshores és quan em ve a la memòria que no fa gaire estava al carrer Pelai, tocant a la plaça Universitat i va haver una manifestació de no sé per a què. Al darrera de tots van haver uns tres joves que es van posar el passa-muntanyes i vinga! a embrutar parets!

Per més fotos heu de pujar a les golfes

Tres dies a Torí - III












Nosaltres els barcelonins estem molt cofois de l'arquitectura modernista de la ciutat perquè ens dona identitat i crec que ens ho mereixem perquè encara que segur no ho he vist tot, he vist modernisme a diferents llocs, però fins ara només he vist coses esparses per Salamanca, Praga, Budapest, Viena, Brusel.les i Nova York; no em recordo més. Aquesta visita a Torí ha estat una sorpresa també en aquest sentit i m'ha plagut de veure'n tot i que no figura a tots els llocs.

Com sabeu el modernisme és un art un tant eclèctic que a més agafa diferents noms, com Liberty i Art Nouveau. A Torí l'arquitecte hegemònic en aquest camp és indiscutiblement Pietro Fenoglio. Les dues primeres fotos són d'una finca que està al carrer Giovanni Lanza, mentre que la tercera i quarta al corso di Francia, la més emblemàtica és la quarta.

Qui segueix el meu bloc ha pogut veure de tant en tant que sóc aficionat al còctel i a més he de dir que sóc soci honorari (i honorable!) del Top Friends Cocktail Club, que no és poca cosa. Així doncs al saber que la casa Martini té un museu a prop de Torí, vam agafar un taxi per anar a Pessione di Chieri i visitar el Museo Martini di Storia dell'Enologia. Un museu que no té res a veure amb, per exemple, les caves Codorniu i les Bodegues Domeq perquè en aquests casos fan comerç, mentre que Martini té un veritable museu. S'entra sense pagar res, es fa un recorregut per tota la història i la indústria del vi; es poden veure peces d'abans de la nostra era de Grècia i Mesopotamia, així com de romanes fins arribar al porró amb la sardana o l'ampolla amb forma de torero.

A les golfes hi trobareu més fotografies