EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dissabte, de gener 21, 2006

"Maria Bethânia: Música è perfume"







"Maria Bethânia: Música è perfume", documental dirigit per Georges Gachot. Intervenen: Maria Bethânia, Nana Caymmi, Miucha, Chicho Buarque, Caetano Veloso, Gilberto Gil.
El film ens submeregeix en l'univers de la música brasilera guiats de la mà de Maria Bethânia, la cantant més cèlebre del pais. Una icona de la contra-cultura abans de convertir-se en reina de les balades romàntiques.

És indiscutiblement una pel.lícula imprescindible per a aquelles persones que estimen la música d'aquest gran pais que és Brasil. Crec fermament que la música brasilera no solament és el millor passaport, com també podríem dir que és el més important patrimoni cultural intangible que Brasil aporta a la humanitat, encara que no ho hagi declarat la UNESCO. I és que la música brasilera és la més humana de totes, no n'hi ha cap que sigui tan consistent en musicalitat i poesia.

Una vegada vaig sentir per la ràdio a la Vanessa Redgrave dir que singing is when speaking is not enough doncs això ho assoleix la música brasilera, no en una canço, dos o tres, sinó en centenars.

És doncs una pel.lícula entranyable per l'espectador que estima la cançó brasilera i ho és per la tendresa en què és acompanyada ja sigui pel seu germà, la seva mare, col.laboradors o companys.

Com un exemple de les cançons que canta en aquesta pel.lícula poso aquí una que no coneixia

Estrela do Mar
(Marino Pinto e Paulo Soledade)

Um pequenino grão de areia
Que era um eterno sonhador
Olhando o céu viu uma estrela
Imaginou coisas de amor
Passaram anos, muitos anos
Ela no céu, ele no mar
Dizem que nunca o pobrezinho
Pode com ela se encontrar
Se houve ou se não houve
Alguma coisa entre eles dois
Ninguém soube até hoje explicar
O que há de verdade
É que depois, muito depois
Apareceu a estrela do mar