EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, d’abril 18, 2012

Khivà, Uzbekistan


La ciutat de Khivà (Xiva, Khiva, Jiva, Хива, خیوه, Khiveh, Khiwa) antigament Corasàmia o Khorezm, és part de l’Uzbekistan i és la capital de la regió uzbeka coneguda com Khorazm. Junt amb Bukarah i Samarcanda forma la tríada de les més importants ciutats de la Ruta de la Seda dins de l’espai geogràfica conegut Àsia Central. Per a la UNESCO Khivà és el centre del “The Golden Ring of Khorezm”: “For the traveler, the Golden Ring of the title is the route that can be taken through the land where this volume may serve as a guide. It is also the rich green of the oasis, ringed by the golden sands of the vast Central Asian deserts that surround it. There is much for the visitor to see”

Igual que el dia abans a Taixkent i els dies següents per altres ciutats de l’Uzbekistan, la càmera fotogràfica no solament és àvida de fotografia els magnífics monuments que ens parlen d’un passat història important, sinó que també no es poden deixar passar les oportunitats que ens dóna el poble uzbek sense esperar res a canvi. Els uzbeks i les uzbekes no solament es deixen fotografiar, sinó que ho agraeixem i moltes vegades ho demanen.

Aquests dos primers retrats en són una prova. La bonica jove es va estar perfectament quieta mentre la fotografiava i després em donà les gràcies amb un afectuós i tímid gest, mentre que les dues senyores varem mostrar la seva veterania en l’afer de la fotografia.





Aquesta fotografia ens mostra una de les portes d'entrada a Ichon-Qala, la part antiga de Khivà, i part de la seva muralla.


Aquí tenim el Minaret Kalta Minor, que crida l’atenció pel seu gran diàmatre a la base que es va estrenyent, encara que no pas gaire i el comparem a com són la majoria.



Ara veiem una part del Fort de Kunya (Kuhna Ark), la fortalesa dels governants de Khiva i la seva residència, que va ser construïda al seglex XII un OQ Shihbobo, després es va expandir pels khans del XVII.


Minaret de la Madrassa Islom-Hoja que té 44 m. d'alt, el diàmetre de la base és d'aproximadament 10 m. L'eix del minaret disminueix en el seu diàmetre a mesura que puja, i produeix una impressió inusual. Bandes decoratives de la ceràmica blava i blanc alternades amb maons de color ocre adornen el minaret. Està rematat per llanterna d'arc i una corona d'or. El minaret domina part de la ciutat i es concentrena al seu voltant milers de cúpules i construccions abovedadas.


Mausoleu Pahlavon Mahmud



Madrassa Muhammad-Amin-Khan



La majoria dels que tenen la meva edat de petits jugavem al carrer amb molt poques joguines (bales, baldufa i poca cosa més) doncs això és el que fan aquest nois i està clar que s’ho passen molt bé i no treoben a faltar cap joguina.


Vista de la ciutat des d'un minaret

Vista de la ciutat