EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, de gener 26, 2006

Una jornada particular










Avui he matinat i sempre que es matina que no sigui per obligació. és per alguna cosa que val la pena. Gràcies a la Margarita, la peixatera a la qui compro el peix a la seva parada del Mercat del Ninot. he visitat el Mercat del Peix de MERCABARNA.

Pel tracta que he vist que rep la Margarita per part dels comerciants no em queda cap dubte que és la millor peixatera de Barcelona i part de l'estranger.

No solament l'he vista tria caixa a caixa, sinó que a vegades ha agafat llagostins d'una caixa per posar-los a una altra, que és la que s'ha quedat. Com també s'ha entretingut amb uns popets a triar els que tenien sorra dels que no.

A una barraca que venen lluç, per exemple, d'Àfrica del Sud ella no els compra res, però m'ha comentat que aquest lluç té un bon aspecte i enganya, per la qual cosa se'l pot trobar o menjar en llocs que tenen bona reputació, siguin peixateries o restaurants.

Evidentment que en aquest mercat hi ha molt peix procedent de llocs llunyans del planeta, però sort en tenim d'això perquè en cas contrari el peix d'aquí tindria uns preus abismals, com passa amb tot. També, com passa amb tot, a l'ambient es nota la coincidència de pensament amb molts negociants que els fills ja no volen fer aquesta feina. Això de matinar no agrada i aquestes feines seran fetes per gent de fora que no tindrà tan ofici perquè no hi ha cap dubte que la millor manera de dominar un ofici és que sigui d'herència, per descomptat que això és una generalització, però no treu quan un menestral es jubila tots perdem una mica.

Com aquest peix que ve de Tanzània o Uganda fet a filets i que a vegades es diu que és mero.
1.- Vista general del mercat
2.- Al bar del mercat
3.- Peix a la bàscula
4.- Una magnífica llagosta a la bàscula
5.- Sardines de Vilanova
6.- Gambes de Palamós
7.- Quatre besucs d'aqui (un ja és meu)
8.- Filets de perca d'Uganda