EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, d’octubre 24, 2006

Ballet de Bordeus i Picasso


Aquest cap de setmana he estat al Liceu, que com de costum en el meu cas, hi havia un programa de ballet. Un programa amb dos noms propis, que són Ballet de l'Opéra National de Bordeaux i Pablo Picasso.

Efectivament la companyia de ballet és l'esmentada que té un ampli repertori de ballet clàssic i amb motiu que Barcelona celebra l'Any Picasso, ens ha portat tres ballets, Parade, El sombrero de tres picos i Icare.

Els tres ballets amb escenografia i vesturi de Picasso. O sigui que l'espectacle ha estat una doble meravella.

Encara que l'espectacle en conjunt m'ha semblat perfecte, voldria fer una remarca del primer de tots que surt a escena, el primer del Parade, és a dir, El Prestidigitador, que sembla quasi una figura de dues dimensions amb uns moviments d'una gran simplicitat visual, però que comporten un perfecte control del moviment de les cames.

Per altra banda no em puc estar d'assenyalar que quan era noi i anava al Liceu per veure ballet em va impressionar Attilio Labis i ara torna al Liceu -simbòlicament per mi- com a responsable de la reposició del ballet Icaro amb coreografia de Serge Lifar. La coreografia dels dos primers és de Léonine Massine, amic de Picasso.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Recordo un capítol d'aquella sèrie que es titulava El joven Indiana Jones en què l'Indiana Jones estava a Barcelona just en el moment en què Picasso estava preparant decorats i vestuaris pel ballet rus d'en Diaghilev... Ara m'hi has fet pensar, ves!

Albert ha dit...

M'alegro haver servit per a reviure quelcom agradable o interessant.

Anònim ha dit...

Senyor Herald,
el visito perquè vegi que sóc educada, té un blog molt lletrat i divers. I de lacònic i avorrit, el blog res, vostè... no ho sé, no ho crec pas.

Albert ha dit...

benvinguda vedette,
No he dubtat mai de la seva educació i s'agraeix que no el trobi lacònic i avorrit.
Pel que a mi respecte, no em jutjo. Aquesta tasca la deixo als altres.