EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de novembre 06, 2006

"Scoop", de Woody Allen

Fa pocs dies he vist:

Fitxa tècnica
Títol original: Scoop. Direcció: Woody Allen Guió: Woody Allen Intèrprets: Scarlett Johansson, Woody Allen, Hugh Jackman, Ian McShane Distribució: On Pictures Estrena: 27 d'octubre de 2006
Sinopsi
Una estudiant de periodisme investiga, amb l’ajut d’un mag, la suposada doble vida d’un jove aristòcrata perquè té pistes irrefutables que es tracta d’un assassí.

A Woody Allen li passa el mateix que passa en aquells artistes que tenen un públic fidel, que tenen l'èxit garantit encara que, com passa en aquesta pel.lícula, que per molt intranscendent, inversemblant i caricaturesca sigui, doncs resulta diveretida i té la seva gràcia.

Una pel.lícula perfecte pels qui van anar al cine la nit de la castanyada i és que se n'en riu del mort i de qui el vetlle perquè la trama l'inicia quan un gran periodista que està mort aprofita una representació de màgia per a informar a una estudiant de periodisme que ha descobert una assassí en sèrie.

Aquesta pel.lícula està entre les menys aconseguides, té una mica de Match Point (2005) i una mica de Crimes and Misdemeanors (1989), però aquestes són molt bones i la de la castanyada és molt fluixa, però reconec que com sóc addicte a Woody Allen l'he gaudida perquè m'agrada el seu humor jueu i perquè m'identifico amb aquest personatge que sol crear d'ell mateix, que com jo, es tira pedres a sobre.

Crec que la feina de casting no ha estat gaire acurada perquê tant com Scarlett Johansson c om Hugh Jackman no resulten encertats en els seus papers encara que la primera ara estigui a cresta de l'ona, no acaba d'encaixar i el noi resulta una mica pal.

14 comentaris:

Pedro ha dit...

Montilla presidente. ja el tenim aquí.

Albert ha dit...

El teu llenguatge resulta xenòfob i entrar així en un post sobre un film evidencia un des-control.

Pedro ha dit...

Efectivament, ha estat un atac d'ira, m'ha posseit el dimoni, ara, la xenofòbia no sé on la veus.

Albert ha dit...

Resposta: En el mot "presidente".

Comentari: Amb aquest mot no vols reconéixer a Montilla com a President de la Generalitat de Catalunya, així, amb totes les lletres. Com saps que és xarnego, el consideres alié, el consideres indigne de duu aquest títol i li poses un títol en espanyol perquè per tu no és català, és només espanyol.
Quan et treguis la ira hi veuràs millor.

Pedro ha dit...

"Com saps que és xarnego, el consideres alié, el consideres indigne de duu aquest títol i li poses un títol en espanyol perquè per tu no és català, és només espanyol."

Tens telepatia o coneixes la meva família? Perquè jo això no ho he dit.
Jo he dit que crec que és massa tonto per ocupar el càrrec.

Júlia ha dit...

Torno a la peli, que no sé a què ve tot això?????

Hi he anat, a veure-la, i m'ho he passat molt bé, però no és de les millors d'Allen, tens raó. El que passa és que aquest senyor fins i tot en les seves obres menors té rampells de genialitat i d'humor molt fi.

No vull entrar en polèmica, però això de 'presidente' no es estrany, ja que el firmant es diu 'Pedro' (he, he).

Albert ha dit...

pedro,
Ni tinc telepatia, ni tinc l'honor de conéixer la teva família, però hi ha mots que delaten. I encara que em puc equivocar, segueixo considerant que dir "presidente" en un context català a un "president" no és assèptic.
Bon dia bella molinera,
M'alegro que en una entrada de cine, parlis de cine. De fet, parlar de la política d'avui m'avorreix perquè el que és cert és que la política ja no fa il.lusió, però la manca d'il.lusió ja fa molts anys i és millor el cine.

Ferran Caballero ha dit...

Jo també entrava a parlar de Woody Allen. De fet era un comentari irrellevant però volia dir que no l'he vista i que, com a fan de Allen que sóc, em comença a fer mandra anar-la a veure per les crítiques que n'estic llegint. Despertar del dogmatisme no és mai una feina agradable, em temo.

Albert ha dit...

Ferran,
No siguis tonto i ves-la a veure. Després dinaràs que és una pel.lícula tonta, però i què? Tot allò que fa riure val la pena. No et sembla?

Unknown ha dit...

Estic d'acord en què el cine és molt millor que la política :)

Anònim ha dit...

Albert,
també l'ha vaig anar a veure i en vaig fer un post al meu bloc. Coincideixo amb tu en el que dius en general, però crec que té més de "Extraño asesinato en Manhatan" que de Match Point. De tota manera, Woody Allen sempre serà Woody Allen i a mi, ho confesso, sempre em fa riure el seu corrosiu cinisme en un moment o altre de les seves pelis. Amb la Johanson ha trobat una nova musa. Jo em quedo amb Diane Keaton!

Albert ha dit...

judit,
És que és tan fàcil està d'acord en aquest punt. Al cine hi anem si ens dona la gana i la política és com la família, si tens sort doncs fantàstic.
veí de dalt
D'acord amb tot, fins a l'últim nom propi

Montse ha dit...

Albert, a tu no t'agrada la Diane Keaton? O és que mola més la Scarlet? hehehe... és broma, home!

La peli em va encantar. Però jo també sóc de les que s'empassa qualsevol cosa de l'Allen. I de l'Almodóver (ja veus quin contrast)

petonets, Herald.

Albert ha dit...

arare,
O no m'he explicat o no m'has entès, però li he dit "D'acord amb tot, fins a l'últim nom propi" i l'últim nom propi és Diane Keaton, de no agradar-me hauria escrit "menys l'últim nom propi"