EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de desembre 05, 2006

"Los Borgia", d'Antonio Hernández

"LOS BORGIA"


Acabo de veure LOS BORGIA. Direcció: Antonio Hernández. País: Espanya. Any: 2006. Durada: 150 min. Gènere: Drama. Intérprets: Sergio Peris-Mencheta (César Borgia), Lluís Homar (Rodrigo Borgia), María Valverde (Lucrecia Borgia), Paz Vega (Caterina Sforza), Ángela Molina (Vanozza Cattanei), Sergio Muñiz (Juan Borgia), Eloy Azorín (Jofré Borgia), Roberto Álvarez (Burkard), Linda Batista (Sancha de Aragón), Antonio Dechent (Michele Corella), Roberto Enríquez (Paolo Orsini), Eusebio Poncela (Cardenal Giuliano della Rovere).

Encara que es digui que les comparacions són odioses, el cas és que Los Borgia m’ha semblat molt més bona que Alatriste.

Amb Los Borgia tenim una de les poques pel.lícules històriques que se la pot dir històrica i que malgrat la seva durada es passa bé i un podria estar encara una estona més assegut al cine, mentre que Alatriste, que no em vaig molestar a comentar al blog, em va resultar avorrida, independentment que com parteix d’una ficció no pretén rigor històric.

Quan escric que la pel.lícula té un cert rigor històric no pretenc dir-ho amb l’exactitud o inexactitud que establiria el finat Pare Batllori, sinó des d’un punt de vista global de la pel.lícula que un pot apreciar fent una visita aquí.

Un punt important a favor de Los Borgia són les localitzacions, que tenen prou autenticitat, la pel.lícula es va fer a Viterbo que simula molt bé els carrers de Roma, al palau i jardins de Caprarola, que recreen molt bé el Vaticà. Evidentment hi ha escenes rodades a Navarra i València. El desembre passat no vaig poder visitar el Palau de la Generalitat valenciana perquè hi estaven rodant.

Val a dir que hi ha escenes dignes de Quentin Tarantino o del Macbeth de Roman Polanski

Recomano molt vívament veure-la.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que m'ha dit que hi ha alguna escena sagnant i em desplau i pateixo molt amb aquestes coses. M'han dit que està força bé, certament. Uns personatges controvertits, que la història ha magnificat, fills dels seus temps i que no feien res més que el que feien les famílies poderoses en l'època. Diuen, no sé si a la peli se'n parla, que la seva llegenda negra magnificada ve del fet que el papa no fos italià, país que tenia el monopoli dels candidats.

Albert ha dit...

L'escena més sagnant, la que em recorda a Polanski, resulta alhora tan refinadament cínica -còmica?- que no fa mal a l'espectador. Evidentment és subjectiu. Ves-s'hi

Antonio Quintana ha dit...

Muchas gracias por visita mi blog un saludo muy cordial.

Anònim ha dit...

Em va agradar, com tu dius, el rigor històric, però jo sí que la vaig trobar excessivament llarga, llarguíssima diria.

Anònim ha dit...

Hola, Albert,
Suposo que deus estar viatjant i no precisament per la xarxa. Et passo un meme d'aquests que volten pels blogs, és divertit i dóna poca feina. Si vas al meu blog veuràs de què va. Fins aviat!

Anònim ha dit...

Vaja, em sembla que t'he posat el mateix meme que jo... Miraré la peli aquesta algun dia i et diré el que.

Anònim ha dit...

Vaja, em sembla que t'he posat el mateix meme que jo... Miraré la peli aquesta algun dia i et diré el que.

Anònim ha dit...

Hola Albert, avui mirava el teu bloc, que per cert introduiexes moltes novetats, i com veig que comentes la película de "els borgia", i resulta que la vaig anar a veure, i malgrat la llarga durada, em va agradar força , i ja saps que no sòc gaire amant del cinema jo.
Felicitats per tot el teu material del bloc, i un bon any 2007

M.Àngels