EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, de març 01, 2007

Bravo Gelabert! Bravo! Bravo!


Al Teatre Lliure - Sala Fabià Puigcerver he vist el ballet ORION. Creació i direcció Cesc Gelabert. Companyia Gelabert-Azzopardi Cia. de Dansa.


L'espectacle la companyia de dansa l'explica així: Un treball a l'entorn de la ciència, el nou humanisme de la nostra època, sobre l'estructura del cervell, les drogues que prenem i que generem i la seva influència en el moviment i el comportament.Amb la col·laboració de la Unitat de Recerca de Neurociència Cognitiva de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Tanmateix és ballet i jo no l'he vist com una obra científica, encara que les aportacions de la ciència són clares. I com a ballet goso dir que és de les millor coses que he vist mai.


Si en alguns moment m'ha recordat el Nijinsky, Clown of God, de Maurice Béjart, que pel 1972 vaig veure a Londres, no es pot parlar d'imitacions perquè, com hem dit és una aposta científica, gens metafísica, i per altra banda, com a ballet, supera l'obra del meu també admirat Béjart.


I per descomptat, cap amant de la dansa es pot perdre aquest ballet amb el qual Gelabert toca el cel, mai millor dit.

2 comentaris:

Montse ha dit...

Doncs em sap molt greu, però me la perdré, com no sigui que ampliïn el nombre de dies. Aquest cap de setmana ve una familiar molt llunyana a qui fa molt temps que no he vist i caldrà fer-li els "parabienes", tchts,tchts (m'alegro que vingui, però em sap greu perdre'm un espectacle que, segons dius, és gairebé millor que Béjart (vols dir que és possible, això?) :)

Gràcies, com sempre, per la teva recomanació.

Albert ha dit...

Partint de la consideració que Cesc Gelabert és per mi un artista de debò (ja saps que molts es diuen artistes i no ho són), en art no hi ha comparacions i no es pot dir que tal és millor que qual.
Això que acabo de dir, ho poses a la coctelera i deixe que no sigui una mica xovinista. M'explico?