EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de setembre 01, 2008

Jaipur - 18 Agost

A un quart i mig de nou ja era al llom d'un elefant, que com tantes coses que un fa per primera vegada, impressiona més abans de fer-ho que quan hi ets. Com tots sabem l'elefant és un animal de caminar tranquil i per tant és còmode sobretot si per pujar-hi ho fas des d'una mena de moll i no has d'aixecar la cama fins al llom...
.
L'excusa d'aquesta experiència és entrar al Fort d'Amber muntat en elefant a guisa d'un maharajà. Em plau dir que detalls de sostenibilitat també arriben aquí i actualment els elefants només fan quatre passejos al dia pels turistes i una vegada fets obligatòriament han d'anar a descansar.
.
Un cop vist el fort he visitat els diferents palaus que el forma i com altres obres arquitectòniques de la zona és una combinació de l'art hindú i de l'art musulmà. Una meravella. La primera foto.
.
Després hem anat a veure uns chhatris que són a la vora de Jaipur. Els chhatris són cenotafis de tradició índia, es tracta de pavellons amb cúpula de ceba i són al lloc exacte a on tingueé lloc la cremació. Per descomptat que són memorials d'una persona distingida, sigui pel seu títol (maharajà) o pels diners. La segona foto.
.
Com és normal en el turisme, l'agència ens va portar a un taller que es fan catifes a mà i la tercera foto ens mostra una senyora en acció.
.
Ramakrishna deia Uns l'anomenen Brahma. Jo prefereixo dir-li Mare. Shakti és la mare universal, l'energia que brosta del mateix Shiva, la creadora de la naturalesa i ella és la naturalesa, el pensament de Shiva, la seva energia per a crear i recrear els grans universos. Tots els aspectes de la naturalesa, des dels més sublims fins els més toscos, des dels més bells fins el més atroços, són la pròpia Shakti..
Cap comentari: