EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de juliol 11, 2005

Ballèt xinès


Aquest cap de setmana he estat al Teatre del Mercat de les Flors on actua l'Escola d'Òpera de Pequín.

Es tracta d'un espectacle insòlit per a nosaltres, però alliçonador pel fet que Xina és tota una altra cultura i entenen l'òpera, el teatre i la dans d'una manera totalment diferent a la nostra. Només això ja justifica veure l'espectacle.

Els artistes han de ser cantants, ballarins, acròbates i gimnastes. I tot dut a la perfecció tècnica. Com una mena de calentament, mentre el públic ens anem asseient a l'escenari ja han començat a fer demostracions de la seva preparació fent tombarelles de tota mena.

Després que una veu ens fa una petita introducció del programa, és quan comença el programa en el que els joves artistes fan els seus diàlegs, sempre davant d'un mestre, sigui ballant o cantant o les dues coses.

Val a dir que en el teatre xinès el gest de les mans o del cos i l'entonació poasada al cantar és essencial per a la comprensió, cosa que, com es pot suposar, escapa de la comprensió dels occidental i l'únic que podem apreciar és l'extraordinària preparació de conjunt.

Com un detall sobre aquest gran país, cal dir que avui ja hi ha més de cinc miliojs de weblogs

2 comentaris:

Dani ha dit...

Hi ha cinc milios de blocs a la Xina, però sota una gran censura. El govern xinès te un exercit de censuradors (unes 1400 persones) que estan permanentment llegint els continguts generats pels bloggers xinesos. Paraules con democracia o llibertat poden ser motius de censura. A part de qualsevol crítica al govern. Aquesta situació empitjora quan empreses com Yahoo, google i Microsoft recolçant al govern xinès i bloqueixant certs continguts als internautas xinesos.

Només volia afegir aquest comentari.
Salut i endavant amb el teu Bloc. Molt bon comentari de l'obra.

Albert de la Hoz ha dit...

Això que dius ho sabia i tens tota la raó, però jo només havia pretés fer una referència pel món blogaire. De tota manera, potser m'equivoco, però tinc confiança amb Hu Jintao, que espero no li facin la mala jugada que Boris Ielsin va fer a Gorbaxov. El temps és el millor mestre diuen els anglesos