EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, de novembre 27, 2005

Torre Agbar










Quan era nen a la plaça de les Glòries Catalanes em diem el Camp del Sidral i com vivia al carrer del Clot (final carrer València) i el col.legi era davant la plaça o mercat, alguna vegada, havíem anat a fer un partit de pilota al Camp del Sidral.

Aquesta zona se li vol donar certa centralitat perquè en teoria la plaça de les Glòries havia de ser una mena de "place de l'Etoile" de París, però sí això està lluny, és un fet que el Teatre Nacional de Catalunya i l'Auditori ja hi són, sembla que arribaran altres edificis d'interès public. El que també acaba d'estrenar-se és la seu central d'una empresa privada que ha volgut donar un toc de prestigi i fer el que no sol fer darrerament la burgesia catalana, aquesta burgesia que va deixar una ciutat modernista.

Així doncs la societat que fa possible que a Barcelona no ens manqui l'aigua a l'aixeta ens ha plantat la Torre Agbar, un edifici que ja és emblemàtic.

He tingut l'oportunitat de fer-hi una visita guiada que ha resultat molt interessant.

Es tracta d'una torre de 142 metres d'alçària, amb 34 pisos i 4 pisos de sòtan, dos dels quals són aparcament i els altres dos sales audotòrium amb capacitat de 316 persones.

En el seu interior la Torre Agbar ofereix un espai únic: plantes diàfanes i minimalistes que aporten llum mitjançant 4500 finestres.

Com a dada curiosa és que a sota de la Torre Agbar, com passa al Liceu, però el què han fet aquí és treure'n partit d'aquesta aigua i que mitjançant una tècnica dona a l'edifici una certa estabilitat que el fa menys vulnerable en cas de terratrèmol.

Després de dues fotos externes de la torre, tenim una feta a l'auditori on ens han explicat aspectes interessants de la construcció, seguides de dues fotos de la cúpula, que recorda a la del Reichstag a Berlín, per acabar amb una vista del pont de Calatrava i una dels Encants.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Soc per aqui ok?, una mica liada però aqui segueixo.
Un petonet.

Pedro ha dit...

Albert, em referia que amb el seu anonimat evita que jo pugui fer comentaris al seu bloc.
D'acord amb tu en el que dius de Sartre.
Respecte a Garzón, si jo ara denuncio al senyor Fraga per haver censurat articles Garzón actuarà?

Albert ha dit...

Desconec que s'hagi mai denunciat a l'exministre de Franco i quin cas en faria Garzón en cas afirmatiu, però si ho fas, tindràs la meva firma. De tota manera sospito que diran que ha passt massa temps

Anònim ha dit...

be...he mirat les fotos i m'han agradat, la torre agbar , desde el començament amb va despertar la curiositat, i clar quan es va inaugurar doncs ho vaig veure, pero varen dir que no es podria visitar, tret que algun dia molt puntual, com que no visc a Barcelona, doncs ser que potser será dificil, per això agraïexo les teves fotos i els teus comentaris, gràcies.
M.Àngels

Admin ha dit...

Hola Albert!!

Que fotos mas bonitas de la Torre Agbar. Además, en http://www.trivago.es/barcelona-31965/edificio/torre-agbar-155137 hay unas fotos preciosas donde he estado admirando esta torre. Un saludo