EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de juliol 18, 2006

"Zen", d'Anne Bancroft


Acabo de llegir ZEN, d'Anne Bancroft. Editorial Debate, Madrid 1979. 96 pàgines.

Llibre interessant que explica com el budisme va passar a ser Ch'an i Zen al Japó a base d'explicar la vida i formació dels principals mestres, és a dir, Hui Neng, Lin-chi, Dogen, Hakuin, Shunryu Suzuki i Seung Sahn Soen-sa.

El llibre es complementa amb làmines en les que s'explica l'influència zen o com el zen il.lumina la manera d'entendre l'art.

Il.lustracions aquí.

3 comentaris:

Montse ha dit...

Hauria jurat que Anne Brancrofft era una actriu, aquella que va fer de mare a "El graduado" i de professora a "El milagro de Anna Sullivan"


Em sembla entendre que el bodhisattva que renuncia a l'estat final del nirvana per ajudar els altres a assolir l'alliberament té un cert paral·lelisme amb el Jesucrist del cristianisme, no?

Albert ha dit...

Tens raó, nom i cognom coincideixen, però suposo que són diferents. La cama llarga amb la mitja posada ocupava tota l'amplada del cartell al carrer del cine Aribau, era de Mrs. Robinson o Anne Bancroft.

Anònim ha dit...

best regards, nice info Klonopin and patient assistance program Volvo penta manuals sanfran cisco hotels Ginko zocor interaction hp ink cartridges