EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, de setembre 27, 2006

Dos dies a UvieoDos dies a Uvieo o Uviéu (Oviedo) donen prou de si per a fer-se una petita idea de la capital del Principat d'Astúries.

La ciutat té una interessant catedral i un hotel que és on s'estan totes les jeràrquies relacionades amb el Premi Príncep d'Astúries que él l'acte que dona més relleu a la ciutat. Una ciutat que a mi m'ha semblat tranquil.la i amb poca activitat.

Potser la meva visió és equivocada, però em fa l'efecte que encara és una ciutat en la que tots es coneixen i, per tant, per això m'ha semblat adient posar com a representació de la ciutat aquesta escultura de La Regenta que hi ha davant la catedral.

Encara que els millors restaurants asturians no estan a la capital, no deixe de ser un indicador que el que es considera el millor de la ciutat, el Raitán, sigui de cuina tradicional, a base de crema de nècores, el que en diuen pote -una mena d'escudella, la favada i porc senglar rustit. O sigui tres primers plats. Si el doctor Valentí Fuster ens està recomenant menjar la meitat del que ens posen, us asseguro que si anés a el Raitán ens diria una cinquena o sisena part, no exagero.

Sincerament aquesta sobrecàrrega alimentària és un indicador de la importància que es dona encara a la quantitat; la qual cosa no treu que, efectivament, es troben restaurants de la nova cuina, però que s'hagi de sortir de la capital és sorprenent.

Un altre aspecte és el de la llengua. Puc entendre les dificultats que té l'asturià o bable per implantar-se a la societat, però que encara hi hagi dubtes sobre el nom de la ciutat, de si Uvieo o Uviéu, em sembla indicador d'una certa atonia.

A favor podem dir que l'ajuntament ha fet un esforç notable per embellir la ciutat i la prova és que la ciutat és plena d'escultures, cosa que els ciutadans i visitants hem d'agrair.

Les fotos són aquí

7 comentaris:

Joana ha dit...

Doncs mira,
hi vaig anar fa ja uns anys i part del que més em va agradar, va ser la seva tranquil·litat.
Menjar és menja divinament, massa i tot!.

Albert de la Hoz ha dit...

Bon dia joana,
és el que dic, que posen massa menjar. Si mires les fotos en veuràs una de Botero.

Judith ha dit...

No li vas fer cap foto a l'escultura tamany real de Woody Allen???

Arare_ ha dit...

Vetusta! :)

Em va encantar Oviedo i em va encantar La regenta (el llibre)

Quina sort tens, Herald, tant de viatjar, com t'envejoooo

Albert de la Hoz ha dit...

judit, aquesta escultura no la vaig veure. Hauré de demanar permís per anar-hi de nou.
arare, la veritat és que no l'he llegida tot i que sé que és molt bona.

Joana ha dit...

Albert,
com em coneixes!.
Soc boteriana i l'adoro, no diràs que no son sensuals les seves dones rodonasses?.
Petonet.

Albert de la Hoz ha dit...

Joana,
Sí, les seves formes com dius tu són sensuals, però no sóc boterià, sóc chillidià.
Gràcies per la visita i un petonet