EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, de setembre 28, 2006

Un dia a XixonCom la raó de volar cap a Uvieo (Oviedo) ha estat el fet d'haver trobat un vol molt econòmic gràcies a l'eufemisme que ara en diem les noves tecnologies, agafar el tren cap a Xixon (Gijón) no m'ha costat gaire, sobretot si es dona un cop d'ull a la primera foto de l'àlbum d'ahir.

A la que tenia confirmat el vol per Uvieo vaig mirar de seguida si hi havia un tren de rodalies per anar a Xixon amb la finalitat de veure Elogio al Horizonte, 1989, de Chillida, que junt amb El Peine del Viento y Elogi a l'aigua/Elogio al agua són de les obres més interessants i espectaculars d'aquest gran artista basc. Si es miren les meves entrades dels dies 5 i 6 d'Octubre de l'any passat, que humilment recomano, es pot veure que sóc un entusiasta de l'obra d'Eduardo Chillida.

Per la seva situació, davant el mar, les dues primeres són aquelles obres que un si passaria una bona estona gaudint del diàleg entre l'horitzó, el mar i les formes creades per Chillida. Encara que com deia ahir, aplaudeixo l'ajuntament de Uvieo per escampar d'escultures la ciutat, l'escultura de Chillida, posada en un parc vora el mar, deixe petita totes les de la capital juntes.

No sé si és pel mar o per la seva plaça major, però m'ha agradat més aquesta ciutat malgrat no tenir el glamour del premi principesc.

Les fotos aquí

5 comentaris:

Pedro ha dit...

Vas volar amb Spanair Albert?

Judith ha dit...

Doncs desconeixia a aquesta obra de Chillida, gràcies per descobrir-me-la!

Albert de la Hoz ha dit...

pedro,
No, va ser Iberia.
judith,
M'alegro haver-te fet un descobriment.

Arare_ ha dit...

Jo també sóc Chillidiana... El Peine de los vientos és espectacular, en aquell indret de Donosti... una vegada vaig anar al Guggenheim i vaig tenir la sort de veure un monogràfuc de Chillida. Buf buf! quin home! encara era viu, em sembla, va morir poc després.

Petonets

Albert de la Hoz ha dit...

arare,
No t'havia vist, perdona el retard. M'alegro molt que tu també siguis chillidiana, de veritat. Era un geni i em sap greu que no li hagin deixat fer fer allò a Canàries.