EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, de setembre 06, 2006

"Giselle", d'Adolphe AdamEncara que quasi puc dir que m'agrada el ballet de tota la vida, la veritat és que n'he vist poc.

Aquest disc de vinil de la DECCA, amb aquesta preciosa i atípica caràtula (car les caràctules de la música clàssica solien ser sosses) el vaig comprar fa més de quaranta anys.

O sigui que he trigat quaranta anys a veure el ballet. Si em descuido...

El fet doncs és que ahir vaig veure Giselle, música d'Adolphe Adam, coreografia original de Jean Coralli i Jules Perrot, revisada per Marius Petipa.

La companyia de ballet és English National Ballet.

He gaudit de debò la representació i és que si aquest disc el tinc una mica ratllat és perquè me l'he posat moltes vegades i quan ha sentit les primeres notes de l'orquestra m'ha fet un estrany efecte i m'ha emocionat veure l'equi de ball que m'ha donat uns moments magnífics.

Com encara porto el contagi de les danses xineses la comparació ràpida és que mentre les xineses treballen més el moviment del cos en el que entenem per ballet clàssic sembla que els dansaires superin la llei de la gravetat, que no és poca cosa.

Val a dir que és un ballet romàntic per excel.lència i que s'ha de veure sense exigències de realisme si es vol disfrutar.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre el romanticisme d'aquest ballet, crec que a la pel·lícula Mayerling l'arxiduc i Maria Wetsera es coneixen al teatre durant la seva representació. No sé el perquè però sempre me n'he recordat.

Albert ha dit...

Bon dia júlia,
Em sona el títol, però diria que no l'he vista. Si puc la miraré.

Montse ha dit...

quina enveja, quina enveja!!!!!

Albert ha dit...

arare, no diguis això. Millor dir que hauries volgut ser-hi, oi?

Anònim ha dit...

jo no soc gaire amant del ballet, però vaig anar a veure Giselle a un teatre de Sant Petersburg i va ser una mica penosillo, un desastre, els ballarins ho feien fatal!

Albert ha dit...

deric,
benvingut aquí i bona tarda,
doncs és penós això que em dius. No he estat mai a Rússia, però crec que, de poder, ho aprofitaria per veure ballet al Kirov o al Bolshoi, i que seria empipador trobar-me amb el que em dius.

Anònim ha dit...

M'has emocionat tant! Molt sentiment m'has despertat. Gràcies Albert

Albert ha dit...

Benvinguda desconeguda Concepció.
Si t'he emocionat i ensems t'he desvetllat, m'alegro molt de tot cor.
Espero un dia saber què se n'ha fet del teu desvetllament