EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de novembre 14, 2006

Deu anys al TNC




Aquest diumenge el Teatre Nacional de Catalunya va fer 10 anys i ahir dilluns ho va celebrar. Com aficionat al teatre o theatergoer, com bonicament diuen els anglesos que tenen un mot per tot, em va fer il.lusió participar de la celebració perquè les celebracions agraden, m'agraden.

A més de l'inevitable cava i uns panets per acompanyar-lo com també tocava van haver unes paraules dels actors Carme Poch i Jordi Banacolocha, que a l'hora del pastís s'hi van afegir Sergi Belbel, Domènech Reixach, vam ser obsequiats en un espectacle de dansa aèria.

Ens van dir, que és cert, que al TNC hem vist de tot, teatre, dansa, acrobàcia, etc., però no dansa aèria.

En el post superior cliqueu a sobre del fotograma.

8 comentaris:

Dan ha dit...

Recordo les critiques de quan es va innaugurar. Que si era massa gran, que si era faraonic, que si sols faria classics,... Doncs a mi m'encanta tenir un equipament com aquest.

Anònim ha dit...

Doncs a mi és un espai que no m'agrada gens, encara, és clar que val més tenir-lo que no tenir-lo, però el continuo trobant faraònic i la sala gran encara té deficiències acústiques, personalment m'estimo més teatres petits i, sí, crec que és la 'piràmide' Pujol de la mateixa manera que el nou lliure del Mercat de les Flors és la piràmide Clos. Dit això, hi he vist molt bones obres i m'ho he passat molt bé veient-hi bon teatre, però m'estimo més quatre teatres petits que no pas un d'enorme.

Albert ha dit...

Gràcies els dos per la visita i les discrepàncies.
Jo m'apunto a tot. Sempre he dit i continuo dient el mateix que la júlia, que és la piràmide de Pujol, que és una obra faraònica i l'arquitecte Ricardo Bofill va fer dues espifiades: 1.- la que diu la júlia, 2.- que la Sala Tallers no tinguis accés al pàrquin (una nit vaig arribar-hi moll).
Tanmateix -com diu dan- m'encanta tenir un espai com aquest, la qual cosa no m'impedeix anar a l'Espai Brossa o la Sala Muntaner i el Nou Tantarantana.
Crec que el nou Lliure és un projecte anterior a Clos.

Dan ha dit...

Home! es clar que pa gracia d'un mega espai com aquest rau en que ja hio ha altres indrets on fer altres tipus de teatre, mes petit, mes experimental, mes de tot. Pero grans muntatges i classics de tota la vida a lo grande també val la pena. L'important es tenir varietat.

Albert ha dit...

dan,
Malgrat el que pensi, com aficionat al teatre, egoistament, a mi em va molt bé el TNC, però em fot això del parquing en una zona nova com és a les Glòries.

Anònim ha dit...

Hola, Albert,
Bé, rectifico, volia dir la piràmide socialista en general, o sigui, que hi podem posar Maragall o qui vulguis. El fet és que dir-li lliure -encara- em sembla divertit i tot. Això del Mercat de les Flors va tenir un llarg i controvertit procés.

Montse ha dit...

Doncs si m'ho permeteu, jo parlaré de la dansa aèria. M'ha recordat certs muntatges de La fura dels Baus, sobre tot una que van fer a Peralada, juntament amb Miguel Bosé, fa sis o set anys (o vuit, com passa el temps!)que feien "El martiri de Sant Sebastià" i també m'ha recordat el Cirque du soleil, on una acròbata-ballarina feia filigranes penjada en una espècie de cortina i em va deixar bocabadada. I és que a mi la dansa em porta boja, encara que m'és més fàcil la musica perquè encara és més accessible (no et cal desplaçar-te al teatre per sentir-la). No és el mateix, però, veure dansa en un video, que escoltar música en un CD.

Bé i dit això... a mi el TNC, arquitectònicament, em deixa indiferent. I l'auditori em dóna la sensació d'una sala freda-freda on la música no arriba. Hi vaig anar a sentir Brad Meldhau l'any passat i no em va omplir gens, i això que la música de Meldhau m'entusiasma... vaig pensar que aquest auditori que tenim és massa fred, com us dic.
i ja paro!!!!

Albert ha dit...

Hola júlia,
Si la piràmide és per a una colla d'amics surt més repartida...
arare,
No solament et permeto que parlis de la dansa aèria, de fet és el que volia treure, per això a dalt hi ha una mica de l'espectacle. El Cirque du Soleil només els he vist una vegada i no sé si en van fer, però sota el nom de dansa aèria no n'havia vist mai i no deixe de ser interessant. De fet el públic que hi havia va agradar que és el que val.I que la Fura dels Baus n'hagin fet no em xoca perquè ells ja són acròbates.
Per descomptat va ser una bona pensada aquest espectacle.