EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de gener 29, 2007

"El laberinto del fauno", de Guillermo del Toro



El laberinto del fauno. Direcció i guió: Guillermo del Toro.Espanya i Mèxic. Any: 2006.Durada: 112 min. Gènere: Drama-fantàstic.Intérprets: Sergi López (Vidal), Maribel Verdú (Mercedes), Ivana Baquero (Ofelia), Álex Angulo (doctor), Ariadna Gil (Carmen), Doug Jones (fauno), César Bea (Serrano), Manuel Solo (Garcés), Roger Casamajor (Pedro).Producción: Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón, Álvaro Augustín, Bertha Navarro y Frida Torresblanco.Música: Javier Navarrete.Fotografia: Guillermo Navarro.Montaje: Bernat Vilaplana.

La pel.lícula ens situa el 1944, quan la bota dels militars que havien guanyat la Guerra d'Espanya pesava molt a les espatlles del poble i ens transporta en el viatge màgic d'Ofelia, una nena de tretze anys que junt amb la seva mare, que està en cinta, ha de trobar-se amb el seu marit Vidal, un sàdic militar, la feina del qual és no detenir, sinó matar els republicants resistents. A la caserna hi treballa Mercedes i un metge, que es fa càrrec de la salut de la mare d'Ofelia. La veritable història comença quan la nena surt per la nit i els éssers de la nit li diuen que és reina.

No sóc amant a les pel.lícules de ciència ficció, ni tampoc a les de cinema fantàstic i El laberinto del fauno ho és, però evidentment no solament està molt ben feta, cosa que avui ja no representa un mèrit, sinó que té moments emocionants perquè la trama està feta amb saviesa i els aspectes fantàstics no arriben a confondre's amb les persones de carn i ossos.

Considero una obra molt subtil tant en la creació dels personatges, especialment la nena, però també, encara que antipàtic, el que interpreta magníficament Sergi López, el capità. Personatges com el metge i el de Mercedes estan molt ben creats i resulten tots versemblants.

Val la pena veure-la.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara no hi he anat perquè el Sergi López, quan fa de dolent, em fa molta por!

Albert ha dit...

Bon dia matinera,
Doncs sí, fer de dolent i fer-ho bé sembla que porti malastrugança...

Anònim ha dit...

El Sergi López està fantàstic. Fa un paper de de fill de puta genial. Jo diria que era el millor de la pel.lícula!

Albert ha dit...

Anònim,
Si és de l'únic que dic que fa una interpretació magnífica

Albert ha dit...

Anònim,
Si és de l'únic que dic que fa una interpretació magnífica

Montse ha dit...

Però la Ivana aquesta diuen que ha guanyat un Goya. Què tal treballa, la tal Ivana, herald? a mi em va al·lucinar la seva sortida a l'escenari a recollir el premi.

Albert ha dit...

arare,

La Ivana va ser una magnífica Ofelia. Té una mirada especial que li escau molt bé per fer-nos veure que està en un somni. I aprofito per dir que el nom d'Ofelia està molt ben trobat. Crec que no és casual que Ophelia sigui el nom del personatge que s'enamora en va de Hamlet.