EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, de juliol 11, 2010

Espanya no ens convéLa primera Diada mig legal que es va fer quan Franco era mort i enterrat es va fer a Sant Boi, vaig ser-hi i vaig seguir els parlaments de Jordi Carbonell, Miquel Roca i Octavi Saltor. També vaig participar a la famosa Diada de 1977, va ser famosa arreu del món perquè hi varen participar més d'un milió de persones. Un dels aspectes significatius d'aquelles dues diades nacionals era que s'hi havia banderes estelades, no eren la nota significativa, senzillament es volia LLibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia. Aleshores hi havia catalanistes i nacionalistes, però uns i altres volíem que Espanya esdevingués un país normal, democràtic i que respectés el fet diferencial català que s'havia de concretar amb un Estatut d'autonomia.

Això no va ser prou ben entès i per a aigualir els anomenats "nacionalismes perifèrics" -car el nacionalisme espanyol no és perifèric, sinó l'únic que és fruit d'una llei natural- doncs per a aigualir els nacionalismes de poca talla es va fundar l'Estat de les Autonomies. La idea potser no era del tot dolenta si ens havia de fer d'Espanya un Estat Federal. Al cap d'uns anys Pasqual Maragall amb molt bon criteri va parlar del federalisme asimètric i totes les parts varen mofar-se.

Del què ha fet el Tribunal Constitucional ab el segon Estatut de Catalunya no cal que ho digui perquè ja se sap prou bé. El resultat és que a la manifestació d'avui he vist més banderes estelades que mai. I és que ha quedat clara una cosa, Espanya no ens serveix. Catalunya ha de cercar la independència No hi ha dubte que si el Rei Joan Carles I d'Espanya vol continuar essent el rei de tots els espanyols, és a dir, també dels catalans, hauria de convocar els dirigents de tots els partits en representació a les Corts i a tots els membres del Tribunal Constitucional a fi i efecte anul.lar la sentència perquè és un tribunal que legalment estava caducat i políticament està mort.

Espanya? Constitució? Democràcia!

3 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

HOLA ALBERT AMB TOT EL MEU SENTIMENT HE POSAT EN EL MEU BLOG L´EMIGRANT I UNA FOTOGRAFIA DE MOSSEN CINTO.

UNA ABRAÇADA DESDE VALENCIA, Montserrat

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

Alguns que es diuen catalans haurien d'aprendre de tu, un catalá que no sent vergonya d'ésser-ne

Albert ha dit...

Montserrat,
Gràcies per la visita. Si t'atrau la figura de Mossèn Cinto, et recomano el llibre "Jacint Verdaguer 1845-1902 - Esbós biogràfic i antologia", de Narcís Garolera. Editat per la Generalitat de Catalunya.

Guixols
Gràcies per la primera visita en aquest blog que el tinc mig mort. No sé què poden els altres aprendre, però si em trepitgen l'ull de poll, crido. Això és el que he fet en aquesta entrada. Estic cansat que em diguin què he de ser, que he de creure, què he de parlar.