EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, de setembre 11, 2005

Avui, Onze de Setembre





"Alemanya li ha declarat la guerra a Rússia; per la tarda me n'he anat a nedar". Amb aquesta flegma Franz Kafka va anotar al seu diari l'esclat de la I Guerra Mundia. Em temo que alguna cosa semblant escriuré quan tingui la notícia que el nou estatut ha estat finalment aprovat o ha estat desaprovat. De moment jo m'he estat assegut aquí la Diada Nacional de Catalunya. Crec que he fet el que calia perquè l'ambient partidista envers el nou estatut no ajuda a la reivindicació popular.

A la Diada del 1976 vaig sentir a Sant Boi com Jordi Carbonell ens avisava que la prudència no ens faci traïdors, però jo crec que la imprudència també pot fer-nos-hi. Proclamar-se nacionalista no és garantia de patriotisme perquè la política és l'art del possible i el bon polític és únicament aquell que primer fa un bon diagnòstic de la situació per tal de treure'n rendiment pel país i no pel partit i em fa l'efecte que el que es busca és el segon i no el primer.

La foto al peu del monument a Casanova és de l'any 1977, de quan el principals partits anaven al mateix, la qual cosa els portà a Sau a redactar un estatut, de quan no era notícia que aquell article l'ha redactat un d'aquell partit i aquell mot essencial l'havia posat un diputat d'aquell altre partit. No com ara que cada partit vol fer el seu estatut

3 comentaris:

Eva ha dit...

i tant que no ajdua... només cal veure 5 minuts el programa de la campos (si, el miro 5 minuts esperant a que comencin els simpson) per adonar-te de com pensa la gent....i això que representa que els contertulians de la campos (i ella inclosa) són gent intel·ligent i que tenen un bon criteri politic i diguem que en cert punt son uns "ilustrats" però no ho demostren gens ni mica.... potser son envejes o prejudicis vers els catalans, però les seves opinions son moooolt fatxes....

Anònim ha dit...

Crec que els polítics actuals estan mancats de carisma i de pragmatisme, cosa que dificulta els acords i avorreix el personal. Fraga és un fatxa-fatxíssim, però no avorria, quan sortia a parlar, en els seus bons temps transicionals, distreia força i també Pujol, Carrillo... En fi. Respecte al comentar, la intel·ligència per unes coses no vol pas dir que siguis bona persona ni comprensiva, la història n'està plena, de ments il·lustres que van fer grans disbarats -i també de gent curta que és bona persona-.

Anònim ha dit...

El comentari anterior volia respondre al de l'Eva, en el sentit que per més il·lustrats que siguin això no els vacuna envers els totalitarismes o la mala fe. Es que em sembla que no m'he explicat.