EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, de maig 31, 2006

Volem l'Estatut


Abans deiem no vols tassa, doncs tassa i mitja. Ara alguns diuen com no puc tenir tassa i mitja, doncs cap tassa.

Fins i tot, com es pot veure, aleshores tothom va acceptar que la Generalitat de Catalunya digués Vota l'Estatut. Ara volen que digui, mira noi, tal dia hi ha un referèndum per l'Estatut, si no votes no passa res perquè la democràcia és per votar o per abstenir-se. Vaja, pedagogia política.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Diuen que allò que té la democràcia és que representa als ciutadans "tens allò que votes"... Comentari una mica sortit de mare però interessant.
M'hagués agradat que, com a tema important que és, haguessin fet com d'altres ocasions: enviar un petit document on expliqués que caram de canvis hi ha en el nou Estatut (que jo ja m'he perdut amb tant de canvi, re-canvi i bes-canvi... el buscarem per internet ves). Els nostres gobernants ens volen quan ens necessiten, després... Petonets

Anònim ha dit...

Abans deiem "no és això companys no és això" i deprés de 28 anys de democràcia, amb uns partits polítics madurs, amb un sistema democràtic consolidat, amb uns canvis a tots nivells impressionants molts seguim creient que ara, altra vegada, quan tot bufava al nostre favor tornem a veure que "companys no és això". Han passat 28 anys, 28 anys Albert, perdona'm si m'equivoco però pot ser aproximadament la meitat de la teva vida fins al moment actual, i encara no se'ns reconeix com a nació, ni es resol el finançament ni s'evita la intromissió de l'Estat en les competències de la Generalitat. No estàvem demanant la independència, només volíem una mica més de respecte i de tracte amable i el que n'hem tret és un preàmbul enginyós i potser uns calerons de més. Jo no ho puc votar això, Albert, simplement per respecte a mi mateix, però entenc que altra gent ho vegi d'una altra manera.

Albert ha dit...

son: Tens raó amb això del canvi i recanvi. Sobre això quan ens volen els nostres governants, mira, no et puc dir sí, ni no. L'ideal seria la democràcia participativa (directe) i no la representativa (indirecte), però la seva aplicació seria pitjor. Jo, com humà, em conformaria que la Xina, Rússia, etc. assolissin la segona, la que tenim aquí.
la rosa de sang: Ja sé que ningú conveç ningú, però en un altre blog jo deia fa poc que des de fa més de 20 anys la meva estratègia és catalanisme a Espanya, esquerranisme a Catalunya. Jo crec que el catalanisme polític va errat perquè tu no m'has de convéncer que som una nació; el que tu (aquest "tu" té un sentit simbòlic, no personal) és fer que no hi hagi 5 milions de signatures contra Catalunya (l'Estatut ha esdevingut un sinònim), que no es provoqui una campanya contra el cava, que en el full de lectura de Gas Natural a l'ascensor de casa no hi escriguin "Endesa libre". Ja sé que sona utòpic, però m'entristeix l'oblit que es té per Pi i Margall, el federalista. També tothom es va enfotre de Maragall quan parlava de l'Espanya federal, que és l'única forma de solventar el contenciós. Ahir Zapatero li va dir a Rajoy que a les Corts hi ha nacionalistes, per mi que va ser la frase més important del dia.

Anònim ha dit...

Mira ALbert, jo no he de fer que no hi hagi signatures contra l'Estatut, ni boicot contra el cava, ni pintades contra Gas Natural. Si hi ha gent que s'ho passa bé fent això ja s'ho faran. Jo no m'he de justificar per ser català, ni per ser sobiranista, ni per voler-me autodeterminar. Un demòcrata això ho ha d'entendre i si per expressar-me democràticament algú es dedica a recollir signatures és el seu problema. Si la gent es comporta com a energúmens en contra nostra l'últim que hem de fer posar cara de bons nens i renunciar al que és nostre. La nostra obligació com a ciutadans i com a demòcrates és exigir respecte, i si cada vegada que la dreta reaccionària (i part de l'esquerra) monta una campanya d'injuries i desqualificacions ens arronsem i intentem caure bé, la propera campanya encara serà més forta. I aleshores sortiràs altra vegada i em diràs, ho veus és que en ZP és molt bon noi però la pressió ha estat massa forta. Clar que ha estat forta, és que sempre els funciona!

Pedro ha dit...

La cosa és si aquest estatut té més tasses o menys que el del 79.