EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, d’agost 14, 2005

A la tribu d'els CABOCLOS


A prop de l'hotel que estava, a l'Amazònia, hi ha una petita comunitat d'indígenes, que fruit d'un acord entre l'administració brasilera, la direcció de l'hotel i els membres de la comunitat, els CABOCLOS, resulta que els clients de l'hotel, Eco-Park, tenen l'exclusiva de visitar la tribu, acompanyats pels propis guies de l'hotel.

La finalitat d'aquest acord és que els indígenes poden vendre, les peces d'artesania que fan, als turistes de l'hotel.
Arran d'això, les nostres visites són rebudes pels indígenes amb un entusiasme, que sospito fals. Sempre somrients, deixant-se fotografiar i tocant un instrument mentre fan una dansa.

Un espectacle pobre i trist. Les peces que ofereixen no tenen cap interès per la majoria dels turistes i gairebé l'únic motiu de compra és fer un favor o deixar uns diners en un cistella posada discretament a guisa de capsa per a almoines. Això no treu que si un lector està interessat amb una arc i fletxes amazònic ja sap on anar-hi, a l'Eco Park

Reconec que èticament no hauria d'haver fet cap foto, però la temptació de retratar indígenes d'Amèrica era massa forta i que, per altra banda, hauria estat l'únic pallús. Vet-ho aquí.

Veure més fotos