EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dissabte, de novembre 18, 2006

Shakespeare's Night










La casualitat ha fet que fa poc en un altre bloc em referia a la Sala Muntaner com una, entre les petites, de les més valorades per mi tot i que en el moment d'escriure m'adonava que feia molt que no hi anava. Resulta que no hi anava perquè estava tancada per reformes i que el dijous va ser re-inagurada.

Per tal de donar-li certa solemnitat o, altrament dit, festivitat la direcció del teatre ha fet un muntatge excepcional de quatre jornades.

Shakesperare's Night és un muntatge dirigit per Ferran Madico en el que l'actriu Mercè Sampietro llegeix deu textos de les obres de Shakespeare, que van lligats amb les cançons de Shakespeare que canta la soprano irlandesa Ailish Tynan acompanyada del pianista britànic Iain Burnside.

Els textos triats corresponen a El Mercader de Venècia, Ricard II, El vostre gust, Hamlet i La Tempesta. M'ha fet especial il.lusió tornar a sentir passatges de Ricard II perquè des que la vaig veure per única vegada a Stratford-upon-Avon no he tingut cap altra oportunitat.

El treball de la soprano m'ha semblat meravellós i el del pianista, per no entrar en un terreny que no domino, només puc dir que m'ha semblat precís.

Què puc dir de Mercè Sampietro? La gran actriu que vaig aplaudir a rabiar amb Dissabte, Diumenge i Dilluns al TNC. Una actriu que a més és la Presidente de la Academia de Cine, que fa poquíssim la vaig veure a Salvador, doncs d'una actriu així només es pot dir que chapeau perquè encara que els textos els llegeix en fa de la lectura una lliçó d'art dramàtic.

Pel que fa a la re-inauguració de la sala admeto que està millor que abans, han pujat l'escenari, cosa que millora la visibilita, i han tret el bar que era el saldo d'haver estat una sala de festes abans de ser un teatre i sembla que les cadidres siguin noves, més bones.

Si no fa gaire he estat al desè aniversari del TNC, a veure si també puc veure que la Sala Muntaner fa deu anys i segueix portant a Barcelona bon teatre, que per cert, ha estat de les sales punteres de Harold Pinter, abans que li donessin el Nobel.

Addendum: Encara que no està relacionat amb l'acte, acabo de llegir, hores després d'haver escrit aquesta entrada al blog, que Mercè Sampietro va fer radioteatre a Ràdio 4 el 16 març 1980 amb l'obra L'espia, de Domènec Pastor, qui declara que la Mercè Sampietro en féu una interpretació brillant