d'August Stridberg, és una de les obres més importants del teatre contemporani, per situar-la mínimament assenyalem que es va estrenar el 1888 i que Hedda Gablerde de Henrik Ibsen es va estrenar el 1890. Malauradament no he tingut mai l'oportunitat de veure La senyoreta Júlia, però el meu desconeixement no justifica la seva rellevància.
Aquesta observació ve a tomb perquè avui he vist La senyoreta Júlia que fan al Teatre Romea, que no és ben bé la mateixa esmentada amunt. Com diu el programa de mà "Fröken Julie (La senyoreta Júlia, 1888) està considerada l'obra mestra d'August Strindberg; pare del teatre modern. Transgressora, formalment revolucionària i atacada de manera ferotge en el moment de la seva publicació per immoral, és una de les peces cabdals del repertori del teatre universal.
Més endavant, en el programa de mà llegim: El director, dramaturg i actor Patrick Marber va crear una nova versióde la peça l'any 2003 amb el títol "After Miss Julie" i la va ambientar en el context dels esdeveniments tumultuosos que van tenir lloc durant la nit de les eleccions de l'any 1945 a Anglaterra, en què va guanyar el Partit Laborista, això vol dir que van perdre el conservador Winston Churchill i al cap relativament de poc temps el món occidental va estrenar el seu Estat de Benestar, és a dir, van guanyar les esquerres i els conservadors van quedar aclaparats.
TRADUCCIÓ: Cristina Genebat
DIRECCIÓ: Josep Maria Mestres
REPARTIMENT:
Julio Manrique (John)
Cristina Genebat (Miss Julie)
Mireia Aixalà (Christine)
Els qui han vist la de Strindberg em diuen que és més dura, però aquesta és també prou dura i tant la posta en escena com la interpretació són magnífiques. Teatre de veritat per qui vol veure una bona peça de teatre.