EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, de maig 14, 2008

Democràcia i no

A Ciudad de Juárez, Chihuahua, Mèxic, hi ha una comunitat encerclada amb parets de ciment i fils ferro amb púes. Es tracta de la colònia Granjas Lomas del Poleo, en la que hi viuen més de cent famílies, les quals pateixen un setge de 24 hores al dia i estan vigilades des d’una torre de control com si es tractés d’un camp nazi, però es tracta de Mèxic, un país suposadament democràtic, i la vigilància amb guàrdies suposadamente privats, pagats per la familia més rica, la tristament cèlebre, Familia Zaragoza Fuentes.

Tot amb la finalitat d’apropiar-se dels terrenys en litigi amb els colons. Per això aquesta família juga amb el cansament dels colons i amb l’apatia de la comunitat de Juárez i d’altres parts de Mèxic i del món.

Entre altres coses la Familia Zaragoza, mitjançant guardies privats, nega l’accés a amics i familiars dels colons de Lomas. També fa impossible el pas de materials de construcció per a la reparació dels habitatges, així com el menjar de subsistencia, tot violant les garanties constitucionals que procuren el lliure moviment de les persones pel territori de Mèxic i la vexació als Drets Humans per qualsevol persona que vulgui transitar per aquests llocs. No deixa de sorprendre que en ple segle XXI hi hagi una familia que es pugui permetre no deixar circular per uns terrenys que no són seus.

A on és el resò d'aquesta injustícia? En sap alguna cosa això que se'n diu la comunitat internacional? Moltes vegades he llegit i sentit sobre la dictadura cubana, i és cert que a Cuba no hi ha demopcràcia, com també és cert que cada fet antidemocràtic per part del govern de Cuba és conegut arreu del món.

Per altra banda fets com aquest a Mèxic i tants d'altres que es produeixen a Mesoamèrica i Amèrica del Sud no circulen i no circulen perquè la premsa fa ús de la llibertat d'expressió d'una manera interessada.

Per descomptat que em refereixo a la premsa internacional, la mateixa que ens informa sobre les injustícies que es produeixen a Xina.