EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dissabte, de setembre 20, 2008

Sis hores a Brussel.les - 17 Setembre

10:35 h Aeroport de Brussel.les
11:40 h Place Royale
11:50 h Grande Place
13:00 h Dinar a L'Écailler du Palais Royal
14:50 h Manneken Pis
15:33 h Catedral de Saints Michel et Gudule
17:10 h Aeroport de Brussel.les
.
A un viatge especial, correspon una entrada al blog especial. Aquesta és la raó d'aquest canvi d'estil. Efectivament aquest viatge no sé com classificar-lo perquè no sé si és turístic o què. Per descomptat que no és ni de feina, ni d'estudi.
.
En qualsevol cas quan es visita un lloc en el que ja s'hi ha estat, encara que en aquest cas només era una vegada, la sensació és especial i l'únic que fas, al començament, adonar-te que algunes imatges que tenies oblidades, tornen al cap. Això és el que passa especialment quan un és a la Gran Plaça perquè està tan farcida d'elements decoratius que un es pot permetre anar redescobrint alguns d'aquests elements.
.
Els qui coneixen Brussel.les segur que han vist alguna vegada el Mannekin Pis, una simpàtica figura de bronze d'un nen fent pipí. Forma part del turisme més carrincló però que a la pràctica hi caiem tots o la majoria. El cas és que la vegada anterior, com sembla ser que la majoria dels dies, va vestit. El fet d'anar vestit, hi ha més de mil vestits, pot resultar graciós, però jo ho trobo d'un puritanisme d'allò més xaró. Per això em permeto fer pública aquesta innocent nuesa.
.
El motiu de la primera fotografia és perquè dibuixos com aquest a les parets de Brussel.les n'hi ha uns quants, que evidentment donen certa alegria, especialment si considerem que és una ciutat molt freda.
.
A on no hi havia estat mai és a la catedral, que realment m'ha impactat, especialment pels treballs de fusta que hi ha, del segle XVI. com també el gran vitrall fruit d'una donació del rei Carles V.
.
Encara que en una altra banda ja parlo del restaurant en què hi he dinat, val la pena assenyar que és un estelat que fa de bon anar-hi, especialment per al qui els agrada el peix i el marisc. La sopa que serveix no té res a envejar a la boullabaise.
.
Tot i que no he entrat a cap edifici de l'Unió Europea és una ciutat en la que es respira burocràcia.
.
Potser era casualitat i també pot passar en qualsevol restaurant de Barcelona d'un nivell semblant. Però mentre jo era còmodament assegut va sortir una dona molt elegant, però carregada de papers com si treballés en un negociat dels jutjats. A Barcelona no he vist mai una executiva amb aquestes condicions com si fos el xixarel.lo de la casa.
.
Nota feta el Diumenge 21 Setembre en resposta al comentari que m'ha posat Arare
Crec que la millor resposta que li puc fer a la Montse és afegir la foto que vaig fer a l'Agost del 1987 al Mannekin Pis / Nen que pixa. He volgut donar importància a la pregunta perque aquesta figura és un dels símbols de Brussel.les.