EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, de març 06, 2016

El professor Bernhardi, d'Arthur SCHNITZLER DIRECCIÓ: XAVIER ALBERTÍ

Director: Xavier Albertí
Intérprets:
Jordi Andújar
Manel Barceló
Roger Casamajor
Pep Cruz
Rubèn de Eguía
Guillem Gefaell
Oriol JGenís
Lluís Homar
Joel Joan
Joan Negrié
Albert Pérez
Albert Prat
Sílvia Ricart
Jacob Torres

Presentació: En un hospital universitari, la decisió complexa d'un metge desencadena un seguit de conseqüències que faran trontollar tots els estaments polítics i religiosos d'un país obligat a posicionar-se. Una adaptació d'aquest clàssic extraordinari de 1912, prohibit durant molts anys a Austria.


Teatre Nacional de Catalunya

La revista d'internet Núvol publica un interessantíssim i erudit article d'Andreu Sotorra en data del 15 febrer 2016 que no té pèrdua per a qui vulgui aprofundir en l'autor, obra i representació. De tota manera em permeto fer-ne una citació:


El professor Bernhardi que ha dirigit Xavier Albertí amb pols germànic i rigorós, amb una pulcritud mil·limètrica, apostant per una obra que podria ser considerada antiteatral, atenent els corrents d’aquest moment, i que no s’havia fet mai aquí, torna a evidenciar el que es pot aconseguir quan es reuneix sobre l’escenari un planter indiscutible d’intèrprets que encapçala Lluís Homar, com a protagonista, i que reforcen tots i cadascun dels altres intèrprets, tot i que, per exigències de guió, destaquen les escenes en què el professor Bernhardi manté més un tête-à-tête amb altres personatges com el doctor Ebenwald (Joel Joan) o el professor i doctor Flint, ara ministre de Culte i Educació (Manel Barceló).


Preciso que això només és un petita part del text. No hi ha cap dubte que aquest espectacle el podem posar entre els millors que s'han fet al TNC i, per descomptat, com dels millors que avui hi ha a Barcelona.

Qui es consideri amant del teatre o, més concretament, de l'escena catalana no se'l pot perdre.

A continuació podeu fer un tast de l'obra: