Arran del fet exposat a la meva entrada del 15 de Maig uns amics m'han obsequiat aquest llibre perquè pel que jo deia semblava que faria Història a la Universitat de Barcelona, tanmateix he demanat plaça per fer Humanitats a la UPF.
.
Fa uns dies vaig llegir aquesta HISTÒRIA DE BARCELONA, de Jaume Sobrequés i Callicó, editada per Random House Mondadori. Barcelona 2008. 169 pàgines.
.
Malgrat que l'autor i jo no congeniem a nivell personal he de dir que aquest llibre és força recomenable i com ja sabeu que la premsa li ha trobat el gust a regalar un llibre el diumenge crec que seria molt convenient que aquesta premsa fes arribar al màxim de barcelonins aquesta Història de Barcelona amb l'opció de català o en castellà que edita Plaza & Janés.
.
Això no vol dir que no tingui cap errada o omissió, com és el cas de no fer esment de l'Orfeó Català o dir que Don Antonio López era castellà quan era de Cantàbria. Aquí em permeto apuntar que proves del vincle sentimental amb Cantàbria no solament són els encàrrecs que féu a Gaudí per a aquelles terres, sinó que tota la vida fou amic fidel de Don Gabino de la Maza, Alcalde de Tarragona el 1869, que també era de Cantàbria.
.
Em sembla bé que es faci esment del Congrés Eucarístic del 1952, però no que restin a l'oblit els II Jocs del Mediterrani del 1955.
.
Quan es parla dels darrers jardins es fa esment dels jardins de la Pegasso, però crec que és injust en aquest punt o en un altre no fer esment que el lloc ocupat per la Pegasso i després ENASA era on s'havien fabricat els cotxes Hispano-Suiza.
.
En la relació de les manifestacions se silencia la que ha enregistrat més participació a la història de la ciutat, la de l'Onze de Setembre del 1977.
.
Malgrat aquestes petites observacions és un llibre que hauria de ser de capçalera a totes les cases barcelonines durant un temps, en català o castellà. I una cosa molt important, és un llibre d'història que es llegeix com si fos una novel.la.