EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, de juny 25, 2006

" ¿¡Y tú que sabes!? ", de Betsy Chasse


He vist la pel.lícula ¿¡Y tú que sabes!?. Titól original: What The BleepDo We Know!?. Dirigida per Betsy Chasse. Intérprets: Barry Newman, Barry Newman, Elaine Hendrix, Marlee Matlin, John Ross Bowie, Robert Bailey Jr., Larry Brandenburg

Es tracta d'una pel.lícula estranya i interessant alhora que per treure-li el cinquanta per cent del suc hauria de veure-la un parell o tres de vegades perquè si la Física per mi va ser ja una cosa difícil, de la física quàntica només havia estat un nom que sortia als diaris de tant en tant perquè el cas és que el protagonista veritable és la Física Quàntica i no és broma.

La pel.lícula és doncs un documental presentat de manera que sembli una obra de ficció, però evidentment això té trampa.

La pel.lícula tracta de donar resposta a Què és la realitat?, De què estan fets els nostres pensaments?, Qui som? D'on venim? A on anem?

Amanda, interpretada per Marlee Matlin (Òscar per HIjos de un dios menor) una fotògrafa divorciada, intenta a través de la seva pròpia experiència, aclarir alguns tòpics i algunes idees pre-concebudes. A tal efecte Amanda s'endinsa en el món fantàstic d'Alícia en el país de les meravelles amb les seves trobades casuals i aquells fenòmens inexplicables. A través d'aquest viatge Amanda veu el món des de dins enlloc d'explicar-lo des de fora.

Així per exemple conceptes tan diferents com el sexe i déu ens diu que no venen de fora, sinó que ho tenim dins, en el sentit que quan veiem les cames boniques d'una dona hi ha unes substàncies químiques en el nostre cervell que es posen en acció i que déu és un concepte que hem creat nosaltres d'acord amb la nostra idea de déu.

Encara que Amanda sigui el personatge constant de la pel.lícula els qui realment l'omplen són els científics i teòlegs que ens parlen, així al final un d'ells, William Arntz, ens diu que la pel.lícula vol inspirar que la gent digui: Sóc poderós, puc crear la meva realitat i no m'empassaré el que em digui la tele.

O sigui que si voleu treure de dins vostre aquesta energia que porteu, però fins ara no haviau gosat a què li toqui l'aire, aneu a veure aquesta pel.lícula, que és molt bona, una vegada com a mínim i, potser, al cap d'un any sereu un ser superior.