EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, de gener 11, 2006

"Manuale d'amore", de Giovanni Veronesi


Direcció: Giovanni Veronesi. Intérprets: Margherita Buy, Sergio Rubini, Jasmine Trinca, Carlo Verdone, Silvio Muccino, Luciana Littizzetto, Rodolfo Corsato, Dino Abbrescia, Dario Bandiera, Luis Molteni, Anita Caprioli

No és precisament una pel.lícula intel.lectual, però no és una americanada, es tracta d'una film que es pot considerar que segueix el millor de la tradició del cinema còmic italià. I ho fa en una pel.lícula sobre les quatre fases d'aquest sentiment universal que en diem l'amor. La pel.lícula ja ha rebut dotze candidatures dels Premis David Donatello de l'Acadèmia de Cine d'Itàlia.

L'ENAMORAMENT:
Tommaso (Silvio Muccino) s' enamora de Giulia (Jasmine Trinca), però ella no li fa cas.
LA CRISI: Més complicat és el matrimoni de Marco (Sergio Rubini) i Barbara (Margherita Buy),
LA TRAICIÓ:
o el de l'enganyada Ornella (Luciana Littizzetto).
L'ABANDONAMENT: Un pobre metge (Carlo Verdone) també patirà d'amors.

Una pel.lícula que garanteix una bona estona al cinema i entenc per una bona estona, una estona ben divertida i amb un humor que ja el voldríem pel cinema del país.

"El Jardinero fiel", de Fernando Meirelles


Direcció: Fernando Meirelles.País: Rege Unit. Any: 2005. Drama, thriller.Interpretació: Ralph Fiennes (Justin Quayle), Rachel Weisz (Tessa Quayle), Danny Huston (Sandy Woodrow), Bill Nighy (Sir Bernard Pellegrin), Pete Postlethwaite (Lorbeer), Bernard Otieno Oduor (Jomo), Donald Sumpter (Tim Donohue).Guión: Jeffrey Caine; basado en la novela de John Le Carré.

Pel.lícula basada en la novel.la The constant gardener de John Le Carrer, que la podem llegir en català amb el títol El jardiner constant, Edicions 62, Barcelona, 2001.

Encara que és ficció l'expectador surt amb la idea que alguna cosa podria hi ha al Regne Unit quan unes empreses farmacèutiques britàniques a Kènia tenen cobertura legal i no legal per fer el que els sembla pel bé dels accionistes i en detriment de la població de país "ocupat" perquè del que es tracta és de vendre medecines caducades o fer experiments.

Evidentment, com és cine, that's entertainment, hi ha els ingredients imprescindibles, thriller, drama i amor. Per això la parella de l'espia bo, el jardiner, té problemes greus que ell ha de resoldre.