EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, d’octubre 19, 2006

Un passeig per Rabat


Rabat és la capital política del Marroc des del 1912 per obra del mariscal Lyautey i junt amb Marraqueix, Feç i Meknes conforma el circuit que en diuen les ciutats imperials.

Gràcies a aquesta capitalitat és una ciutat realment bonica, neta i acollidora. I és que el monarca es preocupa que sigui així. Aquests últims dies Mohammed VI fa aparicions d'incògnit per Casablanca per descobrir amb els seus ulls com està el pati, però això és de moment un fet excepcional, que ja li cal, però Rabat és espectacular i els palaus, com a Londres, gaudeixen d'amplis espais.

Així com a Casablanca el sentit de fotògraf em menava cap el retrat, aquí ha estat convencional i he fet fotos pel Palau Reial, per la Torre Hassan, pel Jardí Andalús i, òbviament, la Kasba.

La Torre Hassan no es refereix a Hassan II, es tracta d'una torre del 1196, que no es va poder acabar, però que el projecte era que fos com la Giral de Sevilla. El Jardí Andalús és un petita meravella, a la darrera foto d'aquest jardí es pot veure una pila en la que s'han de dir tres desitjos, els d'allà solen demanar dues esposes més... encara que per sort la llei permet una segona esposa si hi ha el consentiment de la primera, que no el dona.

D'un mausoleu que és la versió marroquina d'una piràmide, no hi ha molt a dir, tot i que és bonic i luxós. El que sí realment és interessant és la Kasba, no té pèrdua i és un d'aquells llocs que m'agradaria que m'invitessin a passar unes setmanes. La llàstima és que vaig veure la Kasba quan ja havia fet els tres desitjos a la pila.

Fotos aquí