EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimecres, de setembre 06, 2006

"Giselle", d'Adolphe AdamEncara que quasi puc dir que m'agrada el ballet de tota la vida, la veritat és que n'he vist poc.

Aquest disc de vinil de la DECCA, amb aquesta preciosa i atípica caràtula (car les caràctules de la música clàssica solien ser sosses) el vaig comprar fa més de quaranta anys.

O sigui que he trigat quaranta anys a veure el ballet. Si em descuido...

El fet doncs és que ahir vaig veure Giselle, música d'Adolphe Adam, coreografia original de Jean Coralli i Jules Perrot, revisada per Marius Petipa.

La companyia de ballet és English National Ballet.

He gaudit de debò la representació i és que si aquest disc el tinc una mica ratllat és perquè me l'he posat moltes vegades i quan ha sentit les primeres notes de l'orquestra m'ha fet un estrany efecte i m'ha emocionat veure l'equi de ball que m'ha donat uns moments magnífics.

Com encara porto el contagi de les danses xineses la comparació ràpida és que mentre les xineses treballen més el moviment del cos en el que entenem per ballet clàssic sembla que els dansaires superin la llei de la gravetat, que no és poca cosa.

Val a dir que és un ballet romàntic per excel.lència i que s'ha de veure sense exigències de realisme si es vol disfrutar.