EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de maig 26, 2008

"Què va passar quan la NORA va deixar el seu home"


o "Els pilars de les societats" de Elfriede Jelinek. Traducció Ramon Farrés i Theres Moser. Direcció Carme Portaceli. Intérprets Weygang Manel Barceló, Nora Lluïsa Castell, Eva Gabriela Flores, Anne Marie/Secretària Carme Gonzàlez, Krogstad Llorenç Gonzàlez, Rita Carlota Olcina, Linde Montse Pérez, Helmer Alert Pérez, Capatàs/Ministre Xavi Sàez, Paula Cristina Sirvent. Sala Petita Teatre Nacional de Catalunya.
.
Una peça de teatre escrita per una dona que té el Premi Nobel de Literatura i que està inspirada amb l'obra d'Ibsen reuneix, d'antuvi, totes les garanties per a passar una bona estona assegut comfortablement al T.N.C.
.
I això es va aconseguir en part, si més no pel meu gust. El text resulta excessivament polititzat pels temps que vivim i si tenim en compte que és una autora actual doncs és nascuda el 1946 i és viva podem dir que és una obra ja fora del context actual.
.
Aquest fet condiciona força la peça i fa que pel cap baix li sobri més d'un quart d'hora i que si l'espectacle se salva és gràcies a la magnífica direcció, així com a la interpretació de tots i molt especialment a Lluïsa Castell.
.
La direcció i també el vestuari són excel.lents. Com també fa un treball meritori la banda que acompanya en directe. Carme Portaceli dona un dinamisme, ja des del començament, que si be alguns troben que es nota massa la figura de Brecht opino que aquesta referència no és negativa quan serveix a la representació, és més quan la salva.
.
I és que el ball, la posta en escena, el vestuari i la música són d'allò més ben trobat que lliga a la perfecció amb el que es diu.