EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, d’octubre 06, 2005

Museu CHILLIDA LEKUA sis quilòmetres de Sant Sebastià hi ha la casa museu d'Eduardo Chillida rep el nom de CHILLIDA LEKU, que significa el lloc de Chillida. Un aspecte curiós és que es tracte d'un gran espai dividit en dues parts separades per una tanca amble. Una part és la particular on viu la família i l'altre és el museu, però des de la part de museu es poden veure també les peces grans de la part particular.

L'obra de Chillida està doncs escampada pel camp entre arbres, en paraules de Chillida es tracte d'un espai escultòric on l'obra de l'autor es "plasma d'una manera perfecta la seva visió de la forma, l'espai i el temps acumulat"

Un dels aspectes que els catalans hem d'agrair a aquest gran basc és que el petit programa de mà està en diversos idiomes entre els quals hi ha el català.

Em permeto detallar a continuació el nom de les peces:
1.- Lottura XXXII 1998
2.- Lo profundo es el aire IV 1987
3.- Gora Bera III 1991
4.- Consejo al espacio VI 1996
5.- Homenaje a Balenciaga 1990
6.- Arco de la Libertad 1993
7.- Las Jaulas de la Libertad
8.- (no vaig anotar el títol)

Com es veu les dues darreres són dins del museu, es tracta del Caserío Zabalaga, del segle XVI.

Em fa l'efecte que a Can Michelin no els entusiasme l'obra de Chillida perquè aquest museu li posen una estrella mentre que la Fundació Tàpies i la Fundació Miró a Barcelona, tenen dues i tres respectivament