EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

diumenge, d’agost 28, 2022

FORA DEL MÓN, de Graham Swift. (237 pàgs.)


 

M'ha agradat molt la seva lectura i a més té un plantejament curiós. Cada capítol té un protagonista i aquest dialoga amb un sol personatge que en un altre capítol pot ser el personatge, de manera que la majoria, no tots, són diverses vegades el personatge. A més a més la majoria són de la mateixa família. 

Penso que els lectors els pot agrada un personatge més que d'altres. Una de les reflexions d'un personatge que m'ha semblat molt bona és la que segueix:

"La gent bjusca motius, raons (i al capdavall s'empesquen el complex d'Èdip , explkicacions que aclareixen les coses. No importa la causa si l'efecte falla, no importa si l'efecte si se'n pot desacreditar la causa. Una qüestió personal, sabeu? Una qüestió de psicologia. Ell era un cas petit. De manera que no cal que us prengueu seriosament aquests macabres records que us ha portat de contrades llunyanes.

Només un observador! Només un ull darrera d'un joc de lents. Heu sentit mai la histyòria d'aquell científic amb bata blanca. (O, diguem d'aquell observador imparcial, o millor encara, d'aquell fotògraf?) Tornava de tant en tant i deia: "Ara, per fi estic en estat d'ensenyar-vos com és el món en realiotat". Molt impressionant, molt convincent. Fins que algú li va replicar: "Espera un moment. El fet que tu siguis allà mirant com canvia el món no l'afecta de cap manera. Si pretens ensenya-vos com són les coses, potser hauries de començar per tu mateix."

Animo a la lectura aquest llibre i, per si de cas, la pistola de la portada no té res a veure amb l'argument. No ni ha cap crim. En tot cas té un sentit simbòlic.