EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

divendres, de maig 04, 2007

"3055: JEAN LEON"


No, el títol d'aquesta entrada no és la marca d'un vi, que podria ser-ho, sinó que és el títol d'una pel.lícula, exactament d'un documental. Un documental dirigit per Agustí Vila i guió també d'Agustí Vila.País: Catalunya.Intervenció: Robert Wagner, Dennis Hopper, Warren Cowan, Michelle Phillips, Paul Newman, Dan Tana, Robert Loggia, Eric Braeden.Producció: Loris Omedes.Música: Ian Briton.Fotografia: Xavier Gil, David Omedes i Diego Dussuel.Muntatge: Ernest Blasi.Estrena a Catalunya: 27.04.07Versió doblada al català: Sí.


Documental que aprofundeix en la singular personalitat d'un espanyol al Hollywood daurat. Ceferino Carrión va deixar Espanya de polissó en un barco de càrrega. Quan va arribar a Los Àngeles ja es deia Jean Leon, un home que es transformava a si mateix constantment i que va acabar regentant el restaurant més popular de Beverly Hills.

Evidentment la vida del biografiat és ben peculiar perquè presenta molts aspectes foscos que prefereixo no fer esment i, per tant, em limito a dir que la meva curiositat per la pel.lícula és que com m'agrada el vi i JEAN LEON és un dels millors vins de Catalunya i tot i que tenia una idea de la vida i miracles de Ceferino Carrión/Jean Leon, tenia curiositat per a saber més d'ell i alhora saber una mica més de la història d'aquest vi català.


Parodiant a Joan de Sagarra tinc ara davant meu una ampolla de Jean Leon, Cabernet Sauvignon 2001, D.O. Penedès, que em fotaré amb el primer guisat que se'm presenti. Aquesta ampolla duu una etiqueta que diu: El primer Cabernet Sauvignon de España desde 1969. Doncs aquesta és la qüestió. Aquest home va ser un visionari en el món del vi i va triar el Penedès èr fer Història en majúscules, clar, en el món del vi.


Jean Leon va ser taxista a Los Angeles i el número de llicència del taxi era 3055, d'aquí tenim que la pel.lícula es titul.la 3055: JEAN LEON